Prachatice: Poradní sbor naplno

18.06.2021 19:44

Přesně po roce se osobně setkali zástupci Poradního sboru zdravotně postižených a seniorů na prachatické radnici s místostarostou Janem Klimešem.

Prachatice: Poradní sbor naplno
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Neznamená to však, že by v době covidové nebyli v kontaktu, nicméně osobní setkání potěšilo.

Místostarosta Jan Klimeš v úvodu představil investice, na kterých se právě nyní ve městě pracuje, projekty, které se připravují, místa, která se opravují. Vzpomenuto bylo na pana tajemníka a výběrová řízení na pozice odboru stavebně správního a regionálního rozvoje, nedostatek zaměstnanců na Technických službách, nebo představil novou vedoucí odboru kultury, cestovního ruchu a školství.

Jednotliví zástupci organizací přednesl v tzv. kolečku své požadavky, podněty, přání, ale také informovali o akcích a aktivitách, které na léto2021 připravují. Hovořilo se o bezbariérovosti a mnohdy o malých prohlubních, které mohou způsobit nedostupnost cesty, hovořilo se o multikulturním zařízení – letním kinu a možnostech (po dostavbě červen 2022) využívání i pro spolky, organizace ve městě, hovořilo se o bytech v DPS a s tím spojený projekt bezpečná domácnost (prvky na hašení požáru), hovořilo se o podpoře zajímavých aktivit pro pečující osoby, praktické kurzy (Jak používat pomůcky, Aromaterapie, Psychohygiena), hovořilo se o mini seniorských obálkách, chytrých hodinkách, hovořilo se o zahradách (přírodní zahradě Lipák, Mezigenerační zahradě při KreBulu, či parku u DPS Skalka), hovořilo se o formách dobrovolnictví, hovořilo se o sečení trávy, hovořilo se o participativním rozpočtu a možnosti hlasování, hovořilo se o mnohých dalších věcech.

Zástupci organizací Svazu tělesně postižených Prachatice, Seniorské občanské společnosti, Městské organizace Prachatice – Senioři ČR, Klubu vojenských důchodců, Klubu zdravotně postižených Prachatice, Oblastní charity Vimperk, Pečovatelské služby Prachatice, SeniorPointu, Svazu postižených civilizačními chorobami, Obce baráčníků Vitoraz Prachatice byli velmi aktivní. Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…