Prachatice mají skvělou šipkovou mládežnickou základnu

16.05.2018 11:30

V pražském klubu Ajeto byla na programu šipková GRAND PRIX mládeže a kvalifikační turnaj do reprezentace ČR na červnové ME v Itálii.

Prachatice mají skvělou šipkovou mládežnickou základnu
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Prachatičtí šipkaři měli dvojnásobné zastoupení v kategorii žáků Adama Mráze a v kategorii juniorů Radima Rypáčka. Adam Mráz potvrdil v kategorii žáků svou současnou dominanci a suverénně všechny soupeře přehrál a zaslouženě si odvezl krásný pohár a věcné ceny za 1. místo. V kategorii juniorů se neztratil Radim Rypáček a pěkným 5. místem potvrdil dobrou prachatickou šipkovou mládežnickou základnu. Turnaj juniorů vyhrál obrovský talent českých šipek Roman Benecký, úřadující juniorský mistr Evropy a reprezentant ČR již v mužské kategorii, který byl letos nominován spolu s Karlem Sedláčkem na MS dvojic.

Poté přišel na řadu kvalifikační turnaj na mistrovství Evropy v Italském Caorle, který měl pro budoucí naděje českých šipek velký význam a každý z 35 hráčů a hráček bez rozdílu kategorie měl o motivaci postaráno. Účast na ME si mohli původně zajistit pouze 3 nejlépe umístění v turnaji. Adam Mráz vyhrál první 4 zápasy a chyběl poslední krůček k vytoužené trojce, bohužel nad jeho síly byl o 4roky starší, pozdější vítěz David Záruba (DC Pšov). Na Adama tak zbylo 5. místo a byl nejlepším žákem či žákyní v kvalifikačním turnaji. Radim Rypáček, jakožto junior, obsadil 13. příčku. Pro Adama Mráze bylo 5. místo v první chvíli velkým zklamáním.

Turnaj měl však velmi dobrou úroveň a po zhodnocení rozšířil český šipkový svaz nominaci mládežnických reprezentantů na 8 členů, mezi nimiž zaznělo i jméno Adama Mráze a obrovská radost byla na světě. Česká republika bude mít zastoupení dvou čtyřčlenných týmu mládeže na ME v Itálii. Mezi nominovanými jsou 4 chlapci D. Záruba (DC Pšov), V. Šedivý (DC Holice), T. Houdek (DC Nová Včelnice), A. Mráz (DC Prachatice) a 4 dívky N. Melicharová( DC V.Třebešov), N. Kovářová (DC Evan),  A. Votavová (DC Libín), S. Doležalová (DC Hrádek nad Nisou). Na červnovém ME v Itálii budeme držet všem českým reprezentantům pěsti.

V sobotu 12.5. se také konal v Žabovřeskách u ČB 3. regionální master v tomto roce a ani zde se Prachatičtí hráči neztratili. Adam Mráz obsadil 2. místo, nestačil pouze na svého reprezentačního kolegu z mládeže Tomáše Houdka, 3. místo obsadil další zástupce prachatických šipek Radim Rypáček.

V regionálním masteru dospělých se zúčastnilo v mužské kategorii 63 hráčů a ani zde neodjel prachatický šipkař Zdeněk Mráz s prázdnou, po pěkných šipkách se dostal až do finále, kde nestačil pouze na hráče z Olympie Tábor, Jana Horáka, kterému podlehl 2:3 a odvezl si pěkné 2. místo a kvalifikoval se do prestižního zářijového turnaje TOP. Za zmínku stojí i moc pěkné 3. místo Milana Vajsara z Vimperka, který trénuje často v Prachaticích.

V párovkách obsadili v silné konkurenci 23 párů, moc pěkné 5. místo Z.a A.Mrázovi. Vyhráli hráči z ČB.

A v neposlední řadě vrcholí ligové soutěže, kde si v nejvyšší jihočeské soutěži vyšlápl tým 90210 PT na 2. tým v tabulce Laser ČB a po výhře 10:8 na jejich hracím místě, si uchovali reálnou šanci na 3. místo, které zaručuje účast na červnovém MR družstev v Králíkách u N.Bydžova. Ve 3. lize se týmy Arrows a Devils PT utkají v příštím kole v přímém souboji o 10. resp. 11. místo v tabulce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…