Pracovní místa z Prahy do Ostravy

10.09.2015 13:04

Finanční správa ČR přesune z Prahy do Ostravy agendu správy daně z přidané hodnoty u tzv. neusazených plátců. V regionu díky tomu vznikne 50 nových pracovních míst. Dalších 32 míst přibude v souvislosti s novou agendou elektronické evidence tržeb. V průběhu 8. zasedání Zastupitelstva města Ostravy o tom informoval primátor Tomáš Macura.

Pracovní místa z Prahy do Ostravy
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

K přesunu pracovních míst z Prahy do Ostravy by mělo dojít k 1. 7. 2016.

Rozhodnutí generálního ředitele Generálního finančního ředitelství Martina Janečka o postoupení jedné z agend na Ostravsko předcházela jednání primátora Tomáše Macury s místopředsedou vlády a ministrem financí Andrejem Babišem na téma zajištění nových pracovních míst pro Ostravu a ostravskou aglomeraci.

„Moje intervence směřující k posílení pracovních příležitostí v Ostravě, například přesunutím některých specializovaných činností státní správy, se u Andreje Babiše setkala s pochopením,“ uvedl primátor. „Zvýšení počtu pracovních míst a přesun části agendy z Prahy do Ostravy je pozitivní zprávou. V úsilí o přesun celých agend z centra do regionů budeme pokračovat,“ dodal Tomáš Macura

V průběhu svého 8. zasedání ve volebním období 2014-2018 ostravští zastupitelé projednali téměř 150 programových bodů. Velký prostor věnovali analýze situace v Městské nemocnici Ostrava a seznámení se s novým zastupujícím ředitelem MNO Josefem Grocholem. Po debatě schválili novou metodiku přípravy rozpočtu města. Rozhodli se rovněž vyjádřit podporu horníkům hlubinných dolů, bojujících o právo na předčasný odchod do důchodu. Pro příslušné usnesení hlasovalo 41 zastupitelů, zdrželo se 10.

Zápis z jednání bude umístěn od 22. září na webových stránkách města v sekci Úřad – Město a jeho orgány – Zastupitelstvo města – Usnesení, výsledky hlasování, zápisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…