Praha 10: Poslední možnost natáčení ve Vile Karla Čapka

27.06.2015 10:33

Pro velký zájem o publikování snímků Karla Čapka nově nalezených ve spisovatelově vile, kterou vlastníme a momentálně ve spolupráci s památkáři sepisujeme její vybavení, pořádá Praha 10 pro média unikátní akci, . V pondělí 29. června umožníme redakcím natáčení a fotografování v prostorách vily, kde se ještě stále nachází původní vybavení po Karlu Čapkovi. Na místě budou také odborníci, kteří představí nalezené fotografie a krátce o nich pohovoří. Fotografie si poté bude možno odnést na připraveném flash disku s sebou a zveřejnit je.

Praha 10: Poslední možnost natáčení ve Vile Karla Čapka
Foto: praha10.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 10

Současně bude na místě také pan radní Bohumil Zoufalík, který představí záměr, jaký naše městská část s vilou má. Mohu prozradit, že se bude jednat o zcela unikátní muzeum. Podrobnosti na místě. K dispozici bude také kolegyně Doležalová, která je perfektně informována o technickém stavu vily.

Akce proběhne v 10:00 ve Vile Karla Čapka (ul. Bratří Čapků 28 a 30 – kdo nezná, možná bude trochu bloudit, v případě zájmu pošlu návod, jak se dopravit MHD či autem, obojí je pohodlně možné). Na místě je možné natočit opravdu cokoli – zahradu, vnitřní prostory (Čapkovu pracovnu, místnost Pátečníků, slavnou letní zahradu se sukulenty apod), zajímavé předměty (knihy s podepsaným věnováním, psací potřeby, vycházkové hole, suvenýry z celého světa). Jedná se na několik let poslední příležitost vilu takto navštívit.

Přítomní památkáři nemají problém zajímavě hovořit na kameru. Počet účastníků je omezen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…