Praha 11 fandí podnikání, nájemcům odpustí úroky z prodlení

24.03.2020 18:46

Zavřené restaurace, obchody, kadeřnictví, cestovní kanceláře a další služby, které nemá kdo využívat: i to je důsledek opatření přijatých proti šíření koronavirové infekce. Nouzový stav vyhlášený 12. března Vládou ČR kvůli ochraně zdraví závažně dopadl také na podnikatelskou sféru, jejíž část nyní zápasí o přežití.

Praha 11 fandí podnikání, nájemcům odpustí úroky z prodlení
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Rada jedenácté městské části se proto rozhodla podnikatelům pomoci a přijala usnesení, na jehož základě nebude MČ Praha 11 po dobu vyhlášeného nouzového stavu a následných karanténních opatření jako pronajímatel účtovat nájemcům úroky z prodlení za případné opožděné platby nájemného za období od března 2020. Opožděná platba zároveň nebude považována za výpovědní důvod, a to až do doby zrušení nouzového stavu a všech mimořádných opatření s ním souvisejících. Tato dočasná úleva se nevztahuje na subjekty, které jsou s městskou částí v soudním sporu.

„Pro podnikatele je nyní situace velmi složitá a potřebují pomocnou ruku, aby mohli na Jižním Městě působit i nadále. Zmírnění oprávněných nároků ze strany městské části je prvním z řady kroků, kterými se jim budeme snažit vyjít vstříc,“ vysvětlil Ondřej Prokop (ANO), radní městské části pro majetek, investice a podporu podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…