Praha 11 pomáhá místním podnikatelům, slevou na nájemném i bezplatným poradenstvím

01.06.2021 19:03

Praha 11 stále hledá možnosti, jak pomoci místním podnikatelům zasaženým důsledky pandemie COVID-19. Po odpuštění nájemného za umístění restauračních předzahrádek tak rada městské části schválila 30% slevu na nájemném podnikatelům, kteří kvůli vládním opatřením museli dočasně uzavřít své provozovny. Novinkou je také speciální poradenský web, který Praha 11 spustila ve spolupráci se společností Grant Thornton Advisory.

Praha 11 pomáhá místním podnikatelům, slevou na nájemném i bezplatným poradenstvím
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Důsledky pandemie COVID-19 tvrdě zasáhly prakticky všechny sféry života, ty ekonomické pak zvlášť těžce nese podnikatelská veřejnost. Stejně jako v loňském roce se proto Městská část Praha 11 rozhodla přijmout řadu opatření, jejichž cílem je místním podnikatelům pomoci.

Po odpuštění nájemného za umístění restauračních předzahrádek schválila rada městské části poskytnutí 30% slevy na nájemném podnikatelům s provozovnami v nebytových prostorách a objektech ve svěřené správě Prahy 11, kteří byli kvůli mimořádným opatřením Vlády ČR v souvislosti s pandemií nuceni dočasně své provozovny uzavřít.

Tato sleva se vztahuje na období od 22. 10. 2020 do 2.12.2020 a od 27. 12. 2020 do 31. 3. 2021 a podnikatelé o ni mohou zažádat v případě, že mají uhrazeno alespoň 50 % nájemného za uvedené rozhodné období. „Sám podnikám, a tak si umím představit, v jak složité situaci se dnes podnikatelé nachází. Třicetiprocentní slevu z nájemného proto podnikatelům poskytujeme za celou dobu, kdy museli mít kvůli vládním protipandemickým opatřením své provozovny uzavřené,“ dodal Ing. Ondřej Prokop (ANO), místostarosta Prahy 11 pro majetek, investice a podporu podnikání.

Bezplatné on-line poradenství pro jihoměstské podnikatele

Slevou na nájemném nicméně podpora ze strany městské části nekončí. Po úspěšném pilotním projektu poradenského centra pro jihoměstské podnikatele, který Praha 11 spustila v loňském roce ve spolupráci se společností Grant Thornton Advisory, nyní městská část navazuje na tuto pomoc bezplatným on-line poradenstvím prostřednictvím speciální webové stránky. Poradenství je určeno především podnikatelům, kterých se ekonomicky dotkla opatření přijatá v rámci nouzového stavu, ale i nepodnikatelským subjektům.

Na webové stránce www.czcovid.cz naleznou zájemci seznam podpor, o které lze aktuálně žádat, základní parametry programů, podmínky pro podání žádostí i návod k jejich vyplnění. Web rovněž nabízí možnost položit individuální dotazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…