Praha 12 v digitální éře: Připravila mobilní aplikaci

28.01.2017 18:45

V obchodech chytrých zařízení využívajících operační systém Android a iOS je k dispozici zdarma ke stažení mobilní aplikace Prahy 12. Nabízí služby, které obyvatelům zpříjemní komunikaci s úřadem a poskytnou všechny potřebné informace na jednom místě, pohodlným a jednoduchým způsobem.

Praha 12 v digitální éře: Připravila mobilní aplikaci
Foto: praha12.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 12

Jedná se o pilotní projekt, který kromě aktualit z městské části nabízí například i možnost zaslat radnici upozornění na závadu spolu s fotkou a lokalizací místa pomocí GPS a požadavkem na její odstranění. Každý si také může například nastavit upozornění na blokové čištění či přistavení kontejneru na velkokapacitní odpad v místě bydliště. Za padesáté a poté každé sté stažení jsme připravili uživateli pěkný dárek, který si bude moci vyzvednout na radnici. Pokud se na displeji zobrazí „Gratulujeme! Stal jste se jubilejním uživatelem aplikace Prahy 12. Máme pro Vás připraven dárek.“ neváhejte si proto pro odměnu přijít.

Přípravu aplikace měl na starosti radní Robert Králíček, v jehož kompetenci jsou v naší městské části informační technologie, který k ní uvedl: „Popularita aplikací roste a stále více jsou využívány i veřejnou správou. Naši aplikaci jsme koncipovali tak, aby byl obsah předkládán uživatelům na jejich mobilních zařízeních rozumnější, jednodušší a efektivnější formou, než je tomu na webových stránkách. Proto se i naše městská část vloni rozhodla zajistit občanům sofistikované řešení, které bude možné nadále rozvíjet podle potřeb našich občanů a uživatelů aplikace.“

„Mobilní aplikace je v souladu s místní Agendou 21, jejímž cílem je co největší zapojení obyvatel do rozvoje a řízení městské části. O vývoj a zprovoznění aplikace se celou dobu staral kolega Robert Králíček, za což mu patří dík,“ řekl starosta Prahy 12 Milan Maruštík a doplnil: „Její spuštění vítám a rád bych podpořil i stahování, proto jsme ke každému kulatému stažení připravili dárek.“

Praha 12 v mobilu - QR codeBěhem pár měsíců hodlá radnice systém vyhodnotit a posunout o další úroveň výš. V rámci rozšiřování funkcí plánujeme například systém rezervace parkovacích míst, zpětné odpovědi na řešení zaslané závady apod. Ke stažení aplikace je k dispozici i připojený QR kód.

Mobilní aplikace nabízí tyto služby:

Aktuality – aktuální informace z prostředí MČ Praha 12, případně jejích příspěvkových organizací.
Akce – kalendář akcí, pořádaných MČ Praha 12, případně jejími příspěvkovými organizacemi. Podporovány budou funkce jako přidání akce do kalendáře mobilního zařízení a zobrazení místa konání na mapě.
Kontakty – kontaktní informace na úřad a jeho zaměstnance. Aplikace bude podporovat přímé vytočení čísla a vytvoření e-mailové zprávy.
MHD – aktuální odjezdy MHD ze zastávek, které se nacházejí na území MČ Praha 12, včetně možnosti zakoupení SMS jízdenky.
Životní situace – databáze životních situací, jinými slovy „jak zařídit“.
Závady – modul bude umožňovat zadávání upozornění od občanů (vyfocení nebo přiřazení již hotové fotografie k upozornění, název a popis požadavku, lokalizace požadavku v mapě manuálně i přes GPS v zařízení). Jednotlivé závady budou poskytovány formou e-mailu určenému okruhu zaměstnanců úřadu.
Služby – modul bude obsahovat informace o kulturních a sportovních zařízeních a sběrných místech odpadu včetně jejich zobrazení na mapě.
Upozornění - uživatelské nastavení notifikací – upozornění na zprávy týkající se uživatele aplikace v geografické souvislosti nebo dle typu zpráv (např. blokové čištění, přistavení kontejneru na velkokapacitní odpad…).
SOS kontakty – přehled kontaktů pro krizovou komunikaci (ZZS, policie, městská policie, hasiči, voda, plyn, kanalizaci…).

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…