Praha 2: Domovy pro seniory spustily další novinku

11.12.2020 12:59

Centrum sociálních služeb Praha 2 přišlo v tomto předvánočním období s další novinkou. Vedle audio či videohovorů budou moci klienti v domovech pro seniory nově využívat specializované místnosti a setkávat se tak s rodinnými příslušníky i přáteli.

Praha 2: Domovy pro seniory spustily další novinku
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Pracovníci Centra sociálních služeb Praha 2 poskytují svým klientům špičkovou péči a nejinak je tomu i v tomto náročném období, kdy nezapomínají ani na psychickou pohodu svých svěřenců. Zároveň jdou s dobou a nebojí se využívat moderní techniku. Se zákazem návštěv v zařízeních sociálních služeb nabídli seniorům možnost využití audio či videohovorů s blízkými a zprostředkovali také nový druh zábavy v podobě virtuálního cestování. Klienti takové zpestření uvítali, díky brýlím pro virtuální realitu procestovali kus světa, podívali se na místa známá i neznámá, k moři, do vybrané metropole, za památkami apod. Nyní s postupným rozvolňováním vládních opatření přišli pečovatelé s další novinkou – zřízením specializované návštěvní místnosti.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

„V Centru sociálních služeb Praha 2, konkrétně v domovech pro seniory, jsme zase o krok blíž příjemným a milým setkáváním s rodinou a přáteli. Instalací průhledné stěny s komunikačním zařízením zůstanou naši klienti i personál v bezpečí,“ přibližuje opatření ředitelka Centra sociálních služeb Praha 2 Martina Polanská.

„Jsem opravdu moc ráda, že můžeme našim seniorům po dlouhých týdnech, kdy byli v domovech kvůli vládním opatřením odloučeni od svých blízkých a nemohli přijímat návštěvy, něco takového dopřát. Vím jak je to pro ně těžké, a proto je tato novinka důležitým krokem k jejich psychické pohodě. Jsem pevně přesvědčena, že improvizované návštěvní místnosti budou zvlášť v nadcházejícím předvánočním čase hojně využívány,“ ocenila práci pečovatelů centra místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija, v jejíž gesci je sociální oblast.

Rodinní příslušníci si tak mohou v případě zájmu návštěvu rezervovat telefonicky přímo v jednotlivých zařízeních v ul. Máchova a Jana Masaryka ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…