Praha 2: Nadační fond Dvojka srdcem slaví páté narozeniny

26.01.2023 11:07 | Tisková zpráva

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem slaví pět let od svého založení. Za dobu své existence nadace pomohla potřebným ve více než 130 případech a věnovala jim příspěvky za více než 1,1 milionu korun. Zprostředkování rychlé a adresné pomoci bez zbytečné administrativy se osvědčilo v období pandemie i ekonomické krize.

Praha 2: Nadační fond Dvojka srdcem slaví páté narozeniny
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Pětileté výročí Nadační fond městské části Praha 2 oslaví benefičním koncertem Ondřeje Brzobohatého a dětského sboru Vratislavka ze ZŠ Vratislavova, který proběhne ve středu 25. ledna v historických prostorách Novoměstské radnice.

„Hlavní myšlenkou založení nadace bylo propojení patriotů ochotných pomáhat s těmi, kteří pomoc potřebují. V posledních letech se ukazuje, jak moc jsme byli prozíraví. Nové naléhavé potřeby pomoci se začaly objevovat už s nástupem pandemie. Lidé se na nadaci obraceli s žádostmi o příspěvek na nákup potravin nebo hygienických potřeb. Později v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině a nástupem ekonomické krize nadační fond pomáhal s úhradami zvýšených záloh na energie a nízkopříjmovým rodinám přispěl na úhradu dětských táborů, školních kroužků nebo na pořízení školních potřeb. Ten, kdo se na nás v nesnázích obrátil, získal okamžitou pomoc. Ze dne na den. Bez zbytečných formalit. A to právě díky nadačnímu fondu,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, které byla zároveň iniciátorkou celého projektu.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí

Smyslem projektu je podpora nejzranitelnějších skupin obyvatel, což jsou zejména senioři, děti ze znevýhodněných rodin, zdravotně postižení spoluobčané nebo i samoživitelé. Nespornou výhodou projektu je, že tento systém pomoci nezatěžuje administrativu a rozpočet radnice Prahy 2. Pomoc tedy může putovat na místo určení okamžitě.

„Všichni, kteří se během uplynulých pěti let do pomoci druhým zapojili, si zaslouží obdiv a velké poděkování. Ať už se jedná o jednotlivce nebo celé organizace. Každá i sebemenší pomoc se počítá. Moc děkuji také kolegům z radnice, kteří nezištně pomáhají. Bez jejich podpory a ochoty bychom se neobešli. Je vidět, že když je potřeba, držíme na Dvojce všichni spolu, a za to jsem moc ráda,“ dodává Alexandra Udženija.

Více informací o tom, jak se do pomoci potřebným skrz nadaci Dvojka srdcem zapojit nebo o pomoc požádat, naleznou zájemci na webu nadačního fondu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…