Praha 2: Parky budou opět zelenější, radnice v nich vysadí dalších 39 nových stromů

22.11.2023 10:23 | Tisková zpráva

V parcích na území městské části Praha 2 přibude ještě letos celkem 39 stromů. Společnost Gartensta Plus kromě nové výsadby zajistí také následnou péči po dobu pěti let. Nové stromy se objeví do konce května hned v sedmi lokalitách. Praha 2 počítá s náklady ve výši cca 773 tisíc korun.

Praha 2: Parky budou opět zelenější, radnice v nich vysadí dalších 39 nových stromů
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Praha 2 se řadí mezi nejzelenější centrální městské části. Abychom tento trend zachovali, dáváme každý rok do údržby parků a zelených zón desítky milionů korun. Část těchto prostředků pak investujeme do obnovy zeleně a náhradní výsadby stromů. Tu podzimní právě realizujeme. Nově vysazené dřeviny se objeví například v Havlíčkových, Riegrových a Lumírových sadech, ve Folimance nebo v Sadech Svatopluka Čecha. Za posledních 15 let jsme nechali zasadit téměř 1200 nových stromů a v tomto trendu chceme pokračovat i v příštích letech,“ řekl starosta Jan Korseska.

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15483 lidí

„Naše parky patří k nejnavštěvovanějším v metropoli. A my děláme vše pro to, aby to tak zůstalo i nadále. Stromy a ostatní zeleň v parcích pravidelně kontrolujeme a zjišťujeme, v jakém jsou stavu. Ty, které musíme nechat odstranit z důvodu poškození nebo napadení škůdci, pak nahrazujeme novými. Co se týče samotného výběru, v posledních letech volíme k nové výsadbě již takové druhy dřevin, které jsou odolné a schopné prospívat i v podmínkách městského tepelného ostrova,“ vysvětluje místostarosta Jan Recman, který má oblast životního prostředí ve své gesci.

Mezi nově vysazenými druhy se objeví například javory, břízy, akáty, jilmy, lípy, smrky či jedle. Chybět nebude ani jírovec, dub, borovice, modřín nebo ovocné stromy jako je jabloň či višeň. Nejvíce dřevin přibude v Havlíčkových sadech, a to včetně jerlínu japonského, který je s ohledem na pozdní období květu důležitým zdrojem potravy pro včely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…