Praha 2 finančně podpoří sedm oblastí, od sociální až po kulturu

03.02.2023 14:51 | Tisková zpráva

Městská část Praha 2 poskytne na období roku 2023 a 1. čtvrtletí roku 2024 veřejnou finanční podporu v těchto oblastech: sociální a sociálně zdravotní, sport, kultura, mimoškolní činnost dětí a mládeže, životní prostředí, prevence kriminality a prevence sociálně patologických jevů a návazné kriminality. O vypsání grantů rozhodli radní Prahy 2 na svém posledním zasedání.

Praha 2 finančně podpoří sedm oblastí, od sociální až po kulturu
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Prostřednictvím dotací se nám daří významnou měrou podporovat veřejně prospěšné programy nebo pomáhat lidem v situacích, které by pro ně bez finanční pomoci byly obtížně zvládnutelné. Za zvlášť potřebnou považuji podporu nestátních neziskových organizací, které poskytují sociální a podpůrné služby pro různé skupiny obyvatel. Do sociální oblasti proto každoročně míří z rozpočtu naší městské části nejvíc finančních prostředků,“ říká starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která je zároveň zodpovědná za oblast sociální.

„Městská část Praha 2 poskytuje veřejnou finanční podporu každoročně v sedmi oblastech, a to v oblasti sportu, kultury, mimoškolní činnosti dětí a mládeže, sociální a sociálně zdravotní, životního prostředí, prevence kriminality a prevence sociálně patologických jevů a návazné kriminality. Zájemci o ni mohou žádat vždy na období daného kalendářního roku a prvního čtvrtletí roku následujícího. V posledních čtyřech letech bylo na podporu aktivit a organizací z Prahy 2 vyhrazeno z rozpočtu městské části celkem 15 605 000 Kč,“ dodává místostarosta Prahy 2 Jan Korseska, který má oblast financí ve své gesci.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Nejvyšší částky z rozpočtu městské části jsou určeny na kulturu (1 000 000 korun) a oblast sociálních a sociálně zdravotních programů (900 000 korun). O podporu v oblasti kultury mohou žádat např. kulturní spolky nebo organizátoři kulturních a společensko-vzdělávacích aktivit. Pokud jde o sociální projekty, jedná se zejména o podporu programů pro rodiny s ohroženými dětmi, seniory, občany v tíživé životní situaci, chronicky nemocné nebo zdravotně postižené.

Předpokládaný celkový objem dotací v oblasti prevence kriminality činí 620 000 korun, v oblasti prevence sociálně patologických jevů a návazné kriminality, o niž se mohou ucházet např. nízkoprahové kluby, je celková výše 450 000 korun. Na podporu mimoškolní činnosti dětí a mládeže je vyhrazeno 500 000 korun, na oblast sportu celkem 400 000 korun. V oblasti životního prostředí se počítá s celkovou částkou 250 000 korun.

Veškeré podporované aktivity se musí vztahovat k období od 1. 1. 2023 do 31. 3. 2024. Žadateli mohou být právnické nebo fyzické osoby, jejichž žádosti budou splňovat stanovená kritéria. Jedním z nich je přínos projektu, subjektu nebo činnosti pro rozvoj městské části Praha 2.

Nejzazší termín pro podání žádostí je pátek 31. 3. 2023 do 13:30 hodin. Žádosti se mohou podávat písemně od konce února na adresu městská část Praha 2, nám. Míru 20/600, 120 39 Praha 2 na určeném formuláři nebo ve formě datové zprávy do datové schránky MČ Praha 2 ve formátu PDF.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …