Praha 3: Farmářské tržiště projde v květnu modernizací

02.04.2012 8:24

Farmářské tržiště na náměstí Jiřího z Poděbrad bude v květnu dovybaveno. Z oblíbeného nákupního místa by měly zmizet elektrické rozvody táhnoucí se kabely po chodníku z nedaleké školy a nahradit by je měly energetické sloupky. Následně dojde k dovybavení farmatrhů o cyklostojany, mlékomat a plánovány jsou i další novinky.

Praha 3: Farmářské tržiště projde v květnu modernizací
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 3

Vybavení farmářského tržiště by mělo zpříjemnit návštěvníkům nakupování. Elektrické kabely, které se zde táhly s kryty přes silnici a následně pod chodníky, by totiž měly zmizet do konce pod zemí, následovat by je měly také vodovodní rozvody. Povrchové elektrické přívody by měly nahradit elektrické sloupky, ze kterých by měly být v budoucnu napájeny stánky farmářů, jejich chladící vozy, ale i třeba aparatura umělců, kteří zde vystupují. Z chodníků mezi stánky by tak měla zmizet většina krytých kabelových rozvodů, které dělají problémy při nakupování především rodičům s kočárky.

„Farmářské tržiště si již na svém místě po dvouletém fungování tzv. sedlo, víme tím pádem, kde a jak umístit stabilní energetické zázemí pro jeho fungování. Navíc s rozjezdem pátečního prodeje, který je třetím tržním dnem v týdnu, již podle našeho názoru nazrál čas, aby bylo mobilní řešení nahrazeno něčím, co bude logistice tržiště více vyhovovat,“ uvedl zástupce starosty Pavel Sladkovský. Podle něj vybavení využije také městská část při pořádání svých akcí jako je Žižkovský masopust a Vinohradské vinobraní.

Nové elektrické rozvody by  měly být dokončeny do konce června, následovat by měla instalace cyklostojanů, po kterých návštěvníci tržiště volají. Následovat by měl také mlékomat, žižkovská radnice navíc připravuje mimo jiné také instalaci informačních tabulí na trzích, které by měly návštěvníky informovat o novinkách a pořádaných akcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…