Praha 4: Peníze z loterií mohou uhradit náklady za odpad Pražanů

06.03.2014 12:55

Rada městské části Praha 4 nesouhlasí s navýšením poplatku za komunální odpad, a naopak navrhla městu, aby náklady za komunální odpad Pražanů byly plně hrazeny z příjmů z odvodů loterií a jiných podobných her. Reagovala tak na návrh obecně závazné vyhlášky hlavního města Prahy.

Praha 4: Peníze z loterií mohou uhradit náklady za odpad Pražanů
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 4

„Domníváme se, že peníze z loterií a jiných podobných her je možné tímto způsobem využít k prospěchu všech obyvatel Prahy a že v dnešní ekonomicky nelehké situaci je každá taková pomoc vítaná,“ uvedl starosta Pavel Caldr.

Hlavní město Praha v současné době připravuje vyhlášku, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 2/2005 Sb. HMP, kterou se stanoví poplatek za komunální odpad, a změnu obecně závazné vyhlášky č. 5/2007 Sb. HMP, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území hlavního města Prahy a systém nakládání se stavebním odpadem. V nové vyhlášce magistrát mj. navrhuje zvýšení poplatku za komunální odpad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha4.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…