Praha 5: Cestománie aneb Poutní cesta do Izraele v Komunitním centru Prádelna

18.04.2018 16:03

"Dne 19. dubna ve 14 hodin vás srdečně zvu do smíchovského Komunitního centra Prádelna, kde společně s vámi budeme putovat po Izraeli," uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, a pokračuje...

Praha 5: Cestománie aneb Poutní cesta do Izraele v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

Byť je Izrael vzdálená země zmítaná vnitřním konfliktem, zneužívaná v politické hře ve starověku, středověku a bohužel i v současnosti je Izrael každému z nás blízký od prvních záblesků naší dětské paměti. Betlém – vánoce, Jeruzalém – velikonoce a celý život aniž si to uvědomujeme, jsme obklopeni zvyky, pojmy a uměním které mají svůj původ právě tam. Petr Chvátal bude v přednášce sdílet zážitky z cesty po Izraeli, která se uskutečnila v listopadu 2017 a chybět nebude ani promítání fotografií.

Uvedená cestopisná přednáška je součástí pravidelného naučného cyklu "Cestománie", kterým již několik let obohacujeme pravidelný měsíční program Komunitního centra Prádelna. Prostřednictvím tohoto cyklu se mladí lidé, většinou studenti, ale i starší cestovatelé, mohou podělit o své zážitky z blízkých i dalekých krajin s širší veřejností, zejména s našimi seniory. Projekce videa a fotografií, poutavý komentář a postřehy z různých koutů planety - to vše je součástí přednášky, která obvykle plynule přechází v příjemnou besedu o podobách minulého i současného světa. Zásluhou dobrovolníků, kteří obětují trochu svého volného času, tak mají nejen senioři další příležitost, jak se setkávat a zároveň být součástí kulturního a společenského života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…