Praha 5: Čtecí babičky v Dětských skupinách Hřebenka

06.01.2022 8:36 | Tisková zpráva

„Příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 na podzim minulého roku zahájila v dětských skupinách Hřebenka (do 31. prosince 2021 jesle Hřebenka) projekt čtecích babiček,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Čtecí babičky v Dětských skupinách Hřebenka
Foto: Praha 5
Popisek: Jesle na Hřebenkách v Praze 5

Určitě si každý vzpomene na své dětství a kouzla pohádek, která k nám přicházela právě prostřednictvím babičky nebo dědečka, kteří nám před usnutím četli pohádky. V dnešní uspěchané době je důležité zejména pro ty nejmenší, aby si prožili své pohádkové období pokud možno co nejhezčím způsobem. A protože není pravidlem, že v každé rodině je babička nebo dědeček, tak jsme se rozhodli pro čtecí babičky, dědečka jsme dosud nesehnali. Během velmi krátké doby se nám podařilo najít hned tři babičky, které se s chutí zapojily do projektu Čtecí babička.

A jak projekt funguje? Dvakrát měsíčně přijde do našich dětských skupin vybraná babička, která je dětem představena opravdu jako babička. Po obědě, když se děti uvelebí v postýlkách, babička začne číst pohádku. Pohádky máme ty klasické a poučné, kde dobro vítězí nad zlem, děti učíme českým tradicím, společně poznáváme kulturu a podporujeme společenské hodnoty. Po pohádce se babička rozloučí a odchází. Děti se těší na příště a často se ptají, kdy zase přijde číst ta čtecí babička.

Některé babičky si nás našly samy, některé se nám přihlásily z našeho Komunitního centra Louka, kam chodí na kurzy a programy. Naše čtecí babičky jsou velmi aktivní ženy, plné elánu a mají dar podělit se o radost.

Jsme velice rádi, že Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 má možnost uskutečnit taková setkání, a pokud to covidová situace dovolí, budeme i nadále podporovat mezigenerační vztahy. Uvědomujeme si, že pro všechny je to velice obohacující záležitost, a proto mají čtecí babičky další nabídku, a to na tradiční pečení perníčků přímo v naší kuchyni. Těšíme se všichni na sváteční atmosféru a na další setkání s našimi babičkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …