Praha 5: Inspirovat a být inspirován v Komunitním centru Konírna

04.08.2022 9:37 | Tisková zpráva

„Léto je v plném proudu a i v prostorách Komunitního centra Konírna probíhá spousta zajímavých letních aktivit. Některé jsou úplnou novinkou, některé navazují na tradiční aktivity, ale stále je kladen důraz na to, že je centrum důležitým místem setkávání se a především prostředkem vzájemné inspirace“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Inspirovat a být inspirován v Komunitním centru Konírna
Foto: Praha 5
Popisek: Seniorské výtvarné tvoření v KC Konírna

Jedním z aktuálních příkladů může být tvořivost a šikovnost seniorů, kteří pro Komunitní centrum Konírna připravili výzdobu v podobě soch koní, či dekorativní krejčovské panny (které pak budou sloužit k výstavám šperků). 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí
Během celého léta budou vznikat společné velkoformátové obrazy do veřejných prostor Raudnitzova domu. Dále v červenci proběhlo startovní mezigenerační pečení s angličtinou – tzv. Cake and English, kam přišli nejen senioři, kteří pravidelně navštěvují kurzy jazyků v komunitních centrech, ale i další zájemci, kteří si s chutí popovídali v angličtině. Tento typ aktivity se stává velmi oblíbeným a i srpnový termín Cake and English je již téměř naplněn, proto budou nepravidelně tato setkávání probíhat i od září. 

V Konírně se nezapomíná ani na přírodu, proto se můžete těšit na pokračování „bylinkových a čajových setkání“. 

A protože k létu patří i cestování, můžete společně s KC Konírna při virtuální prohlídce navštívit třeba chrám v Barceloně. Kdo se chce protáhnout, jistě využije relaxační tanec či oblíbené vycházky s průvodcem po Praze. Všichni milovníci umění jsou zváni na vernisáž výstavy 26. srpna od 14 hodin s názvem Co přináší vítr. Na výstavě uvidíte výtvarná díla vzniklá během týdenního příměstského tábora, který organizuje Jana King Kochánková a Výtvarný spolek Hruška z.s. 

Pro registraci účastníků na aktivity KC Konírna (kapacita omezena) použijte e-mail: kckonirna@seznam.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…