Praha 5: Jóga pro seniory a workshopy práce s tabletem v Komunitním centru Prádelna

20.03.2017 9:15

Mezi nejoblíbenější seniorské činnosti v Komunitním centru Prádelna patří bezesporu pohybové a sportovní aktivity jako je např. zdravotní gymnastika nebo herna stolního tenisu.

Praha 5: Jóga pro seniory a workshopy práce s tabletem v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Od března letošního roku se seniorům nabízí novinka v podobě cvičení jógy pod vedením kvalifikovaného a zkušeného lektora.

Od března letošního roku se seniorům nabízí novinka v podobě cvičení jógy pod vedením kvalifikovaného a zkušeného lektora Roberta Hýblera. Jeho motto celkem přesně vystihuje jeho přístup: S jógou po ránu i k večeru, s jógou v teple i v chladu, s jógou v mládí i ve stáří, s jógou ve zdraví i v nemoci, s jógou v nadšení i roztrpčení, s jógou v klidu i v rozechvění, s jógou stále dál, krok za krokem.

Cvičenci z řad seniorů, kterým jsou pravidelná cvičení každé pondělí od 10 do 11 hod. a od 11 do 12 hodin určena, si lekce velmi pochvalují a mají o ně velký zájem. Robertův přístup je velmi citlivý, empatický a zohledňující veškerá případná zdravotní omezení seniorů. Cvičení je pro seniory navíc zcela zdarma díky Spolku 4 Better Life, který je realizuje coby součást projektu "Lepší život na Praze 5“ v rámci Operačního programu  Praha – pól růstu.

Další novinku v nabídce Komunitního centra Prádelna představují workshopy práce s tabletem pro seniory, které zajišťuje Poradna Lifetool. Po úspěchu jednodenních seminářů zabývajících se využitím tabletů a smartphonů seniory, které proběhly coby součást projektu Senzační Senioři, zájem seniorů o výuku ovládání tabletů stále roste. Tyto workshopy jsou zaměřené především na ovládnutí základních funkcí tabletu a aplikací, probíhají každé úterý od 15 hodin a kapacita je omezena na 5 – 6 účastníků, aby se lektor mohl opravdu intenzivně věnovat každému. V případě zájmu se informujte o volných místech na e-mailu: kcpradelna@seznam.cz.

„Aktivity podporující zdravý životní styl patří mezi seniory mezi nejoblíbenější, pročež vítám rozšíření nabídky našeho komunitního centra o lekce jógy pro seniory, coby další pohybové aktivity pomáhající udržovat se v kondici i v pokročilejším věku. Stejně tak senioři čím dál více využívají moderní technologie a naučit se pracovat s tabletem nebo plně využívat chytrý telefon patří k velmi žádaným dovednostem, které seniorům otevírají široké možnosti moderní komunikace a představují tak skvělou prevenci před osamělostí a sociálním vyloučením. Navíc jsou obě nové aktivity pěkným příkladem fungování Komunitního centra Prádelna jako coworkingového prostoru“, dodává JUDr. Petr Lachnit (ANO), radní MČ Praha 5, dlouhodobě se zabývající problematikou komunitních center.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…