Praha 5: „Kde jsme a co s tím“ v Komunitním centru Prádelna

15.01.2014 8:26

Seminář „Kde jsme a co s tím“ se koná 16. ledna od 17,00 hod. v Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici na pražském Smíchově. Tento seminář pořádá pod vedením populární ekonomky Doc. Ilony Švihlíkové občanské sdružení Alternativa Zdola. Záštitu nad akcí převzal JUDr. Petr Lachnit, 1. zástupce starosty Městské části Praha 5.

Praha 5: „Kde jsme a co s tím“ v Komunitním centru Prádelna
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Jak řekl redakci JUDr. Petr Lachnit, nechceme se pasivně smířit s tím, že současná ekonomická situace tíží mnoho našich spoluobčanů. Zejména důchodce, matky samoživitelky, ale i mladá manželství. Stejně jako rodiče těch mladých, kteří je nechtějí a nemohou nechat bez podpory. Lidé se víc, než dnešních problémů, bojí těch příštích. Jako zástupce občanů na Úřadu městské části Praha 5, se s tím soustavně setkávám. Proto jsem převzal záštitu nad seminářem, který by měl bez předsudků a hysterie ukázat naše reálné vyhlídky v obraze dneška i příštího období.

Petr Lachnit ví, že otázka „Kde jsme“ může působit provokativně. V přednášce Ilony Švihlíkové z občanské iniciativy Alternativa Zdola, nepůjde o stručnou, zřejmou odpověď. Tak jednoduché to není.  Půjde zejména o hlubší pohled na problémy světové ekonomiky, které se dotýkají České republiky. K těmto problémů se řadí další, které si způsobujeme v naší zemi sami a které na světové prostředí už svést nemůžeme. Není jich málo. Jen pouhé čtení zpráv může lidi mást.

Občané si někdy mohou připadat jen jako diváci ve hře, na kterou nemají vliv. Právě taková situace multiplikované krize vyžaduje aktivitu občanů více, než kdykoliv jindy. Občanská aktivita má mnoho podob a dává šanci na změnu.

Přijďte, bude vás to zajímat!

reklama

autor: Praha5.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…