Praha 5: Krajinky Miloslavy Velické v Galerii Prádelna

15.09.2021 9:15 | Tisková zpráva

„Během prázdninových měsíců mohli návštěvníci Komunitního centra Prádelna zhlédnout výstavu akademického malíře Jiřího Lhoty. Od 15. září nabídneme v našem komunitním centru žánrově odlišnou výstavu kreseb a maleb Miloslavy Velické,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Krajinky Miloslavy Velické v Galerii Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Obraz od Miloslavy Velické

Paní Miloslava Velická patří mezi seniory, kteří se účastní aktivit komunitních center, a právě absolvování kurzu kresby v komunitním centru Louka jí dodalo chuť a odvahu zobrazovat i těžší a složitější náměty. Nicméně již od dětství ráda kreslila a velký vliv na ni měl její učitel na střední škole. Od té doby si na každý výlet přibalila do tašky blok s tužkou.

Celý život působila jako učitelka v Praze 5 a díky této profesi se také snažila rozvíjet lásku ke kreslení i u svých žáků. Se svými dvěma dětmi už od školkového věku sedávala v přírodě s barvami v ruce.

Věnuje se především malbě temperami, ale ráda má i akvarel. Tématy jejích děl bývají zejména krajinky, architektura nebo zajímavé budovy. Maluje především pro sebe, neboť, jak sama tvrdí, v penzi má konečně dostatek času věnovat se svému koníčku, při kterém si vždy báječně odpočine. Občas některá díla poslouží jako hodnotný dárek pro blízké nebo známé.

“Zářijová výstava v Komunitním centru Prádelna potvrzuje široký záběr tohoto zařízení, neboť je takřka opakem předchozí expozice. Po akademicky vzdělaném umělci představí svoji tvorbu nadšená amatérka, po zneklidňujících, až kontroverzních výjevech se návštěvníkům dostane uklidnění v podobě malebných krajinek. Osobně se s tímto konceptem rozmanitosti výstavního programu ztotožňuji, neboť celé komunitní centrum Prádelna také nabízí širokému spektru návštěvníků velmi pestrý program. V tomto případě také oceňuji skutečnost, že autorkou je seniorka z naší městské části, kterou k tvorbě motivoval kromě jiného kurz kresby v našem druhém komunitním centru Louka. Tudíž tato výstava je potvrzením skvělého a smysluplného fungování obou těchto zařízení,” říká JUDr. Petr Lachnit, který výstavu ve středu 15. září 2021 v 14:30 hodin zahájí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.