Praha 5: Kurz digitální fotografie pro seniory „Duše kamene“ v Komunitním centru Louka

27.01.2020 8:38

„Kurz digitální fotografie, který právě nyní začíná v prostorách smíchovského Komunitního centra Louka, volně navazuje na workshop z roku 2019 Zákoutí domova,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Kurz digitální fotografie pro seniory „Duše kamene“ v Komunitním centru Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Kurz digitální fotografie v KC Louka

„Minulý rok účastníci lekcí hledali skrze hledáček fotoaparátů zajímavá místa v blízkosti svých domovů. Letos jdeme ještě více do hloubky a budeme pátrat po detailech, sochařských dílech, architektuře, přírodě či zajímavých objektech po celé Praze 5. Budeme objevovat Duši kamene,“ dodává Lachnit.

Kurz digitální fotografie je určen pro úplné začátečníky (seniory z městské části Praha 5), kteří si ozkouší nejen fotografování, ale i umění pozorovat, hledat dobré světlo i stín.

Součástí kurzu bude focení na zajímavých místech Prahy 5 i následné osvojení si základních úprav digitální fotografie v počítačovém programu. Čeká nás teorie i praxe a nahlédneme i do „landartu“ – tedy krajinného umění, které má hodně blízko právě k například k fotografii krajiny. Fotit můžete na vlastní fotoaparát, mobil či si můžete v centru fotoaparát i zapůjčit.

Cílem bude série čtyř fotografií k tématu, které budou zpracovány do výstavní podoby. Vernisáž výstavy je plánována v našem Komunitním centru Louka na podzim 2020.

Pokud jste senior z městské části Praha 5, fotografie vás přitahuje a chcete poodhalit základní pravidla focení, tak se přihlaste na kurz ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…