Praha 5: Letní nadílka koncertů, výstav i vycházek v Komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna

09.06.2022 8:36 | Tisková zpráva

Červen pravidelně přináší vrcholící přípravy na letní program, ale kromě toho je v komunitních centrech připraven pestrý program pro všechny generace – koncerty, výstavy, tvůrčí dílny nebo vycházky po zajímavých místech Prahy.

Praha 5: Letní nadílka koncertů, výstav i vycházek v Komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna
Foto: Praha 5
Popisek: Staropražské písničky v Komunitním centru Prádelna

V Komunitním centru Prádelna se v červnu konají hned dvě koncertní akce. První v úterý 14. června od 17 hodin a nese název „Léto s písničkou“. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí
Jedná se o komponovaný pořad, kam si každý může přijít poslechnout a zazpívat letní písničky společně se Stanislavou Nodlovou, a zároveň se potěšit básněmi v podání Radany Šatánkové. Kromě těchto hlavních dvou aktérek vystoupí také děti z kytarové školičky. Akci pořádá Krasomil, z.s. a TJ Slovan Zdravotník, z.s., koná se za podpory MČ Praha 5 a vstup je zdarma.

O týden později, v úterý 21. června, si mohou zájemci přijít poslechnout „Staropražské písničky“ – pořad sestavený ze známých songů opěvujících, nebo jinak zmiňujících Prahu a život v ní zejména z přelomu devatenáctého a dvacátého století, až do vzniku první republiky. Nechybí ani několik lidových písní, které si s sebou z venkova přinesli lidé, kteří se do hlavního města přestěhovali za prací. Účinkují dobře známí a oblíbení Dana Klásková a Pavel Velický, začíná se v 17 hodin a vstup je zdarma.

Kromě těchto akcí, výstav a zakončení letního semestru pravidelných vzdělávacích kurzů pro seniory se budou moci zájemci přihlašovat na letní aktivity, neboť centrum nemá klasické prázdniny, nýbrž jako každoročně připravuje speciální program „Léto s KC Prádelna“. Také letos v něm nebudou chybět oblíbené celodenní poznávací výlety pro seniory mimo Prahu, cvičení, herna stolního tenisu, letní Staropramen iKavárna pro seniory, open-air koncerty nebo příměstské tábory pro děti. Podrobnosti zájemci naleznou na webových stránkách www.kcpradelna.cz.

Komunitní centrum Louka nabízí již od jara seniory oblíbené vycházky Prahou – „Vycházky se vzpomínkou“, na nichž účastníci objevují místa známá i neznámá. Pokračovat tak budou i v létě, kdy se senioři mohou těšit na spousty krásných míst v samém centru Prahy (Hradčany, Strahov, Petřín, Smíchov, Václavské náměstí), ale společně s průvodkyní zavítají i na okraj hlavního města, kde se již nacházejí krásná údolí, zahrady a sady.
Kromě vycházek „na Louce“ o letních měsících pokračují také tvůrčí kurzy, kde mimo tradičního tvoření jako je malování kamínků, šití a tak dále účastníky čeká například výroba koňské sochy do prostor galerie Konírna.

V červnu budou v Komunitním centru Konírna ještě probíhat pravidelné kurzy cvičení, jógy a tanců, stejně jako tréninky paměti, čtenářský klub, deskové hry či kurzy mobilů. Novinku letního programu představují plenéry, kdy se bude kreslit a malovat přímo v krásné přírodě Prokopského údolí a v blízkosti Raudnitzova domu. Z chystaných tvůrčích dílen určitě stojí kromě jiného za zmínku vlastní výroba krejčovské panny.

Galerie Konírna bude hostit i přes léto zajímavé výstavy. Děti ze spolku Hruška budou tvořit na letním výtvarném táboře a koncem července a koncem srpna proběhne v Komunitním centru Konírna vernisáž těchto mladých umělců.

„S přicházejícím létem se v našich komunitních centrech vždy pojí zakončování pravidelných kurzů pro seniory a předávání certifikátů absolventům kurzů. Zároveň se finišuje s letním programem, který senioři nedočkavě vyhlížejí. Určitě bych vyzdvihl hudebně poetické pásmo Léto s písničkou i koncert osvědčené hudební dvojice Dana Klásková a Pavel Velický. Obě akce předznamenají letní sérii open-air vystoupení před centrem Prádelna, jež loni slavila velký úspěch,“ dodal radní Petr Lachnit (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…