Praha 5: Levnější plavání pro seniory

30.12.2017 9:36

V rámci projektu „Plavání pro seniory za zvýhodněné vstupné“ pořádaném pod záštitou radního MČ Praha 5 JUDr. Petra Lachnita se naši spoluobčané starší 60 let s trvalým pobytem v městské části Praha 5 dočkali dalšího pokračování této speciální akce i v v plaveckém areálu SK Motorlet v Radlické ulici.

Praha 5: Levnější plavání pro seniory
Foto: Praha 5
Popisek: Radlickém bazén Motorlet

Také v roce 2018 každý pátek od 13 do 15 hodin platí senioři starší 60ti let s trvalým bydlištěm na Praze 5 za 90 minut plavání pouze 50 Kč!

Senioři, splňující tyto dvě podmínky, si mohou vyzvednout zcela zdarma permanentku na plavání v budově úřadu MČ Praha 5, náměstí 14. října 4, Praha 5. Po ověření trvalého pobytu dle občanského průkazu dostane každý senior jednu permanentku na celý rok 2018. Tyto permanentky se vydávají ve 2. poschodí, každé pondělí a středu od 8 do 18 hod. v kanceláři č. 216.

Permanentky vydané v roce 2017 zůstávají v platnosti i pro rok 2018.

Během roku 2017 si tyto seniorské plavecké permanentky do radlického bazénu vyzvedlo celkem 768 seniorů z Prahy 5. Pro velký zájem seniorů z Prahy 5 o levnější seniorské plavání tedy rada městské části Praha 5 rozhodla o pokračování tohoto projektu i v roce 2018.

Podstatným přínosem tohoto projektu je podpora aktivního života seniorů a umožnění finančně dostupné sportovní aktivity a relaxace. Pro účastníky to také může být možnost, jak navázat nebo posílit vztahy a kontakty s dalšími seniory, což může v některých případech vést k odstranění či snížení izolovanosti některých z nich.

„Praha 5 je moderní městskou částí, která by měla disponovat širokou nabídkou volnočasových aktivit pro všechny věkové skupiny obyvatel. Počet seniorů dlouhodobě roste a nejen proto pro ně chceme nabídku služeb rozšiřovat. Plavání je sportovní aktivitou, kterou lze provozovat téměř v každém věku. Jsme rádi, že našemu návrhu vyšel SK Motorlet vstříc“ doplnil radní JUDr. Petr Lachnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…