Praha 5: Malí hokejisté mohou slavit, pětka bude mít novou ledovou plochu

13.09.2022 9:15

Možná i improvizovaný zápas malých hokejistů z Prahy 5 před budovou pražského magistrátu pomohl, aby pražské zastupitelstvo schválilo záměr městské části Praha 5 k výstavbě provizorní ledové plochy v Jinonicích.

Praha 5: Malí hokejisté mohou slavit, pětka bude mít novou ledovou plochu
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

Má jít o náhradu za uzavřený stadion Nikolajka. Zároveň hlavní město podpoří Prahu 5 při hledání vhodných pozemků pro trvalou stavbu zimního stadionu. „Pražští zastupitelé vyslyšeli náš tlak na urychlené řešení situace s uzavřením Nikolajky. Moc nám v tomto smyslu pomohla i petice občanů za záchranu zimních sportů v Praze 5. Jmenovitě bych ráda poděkovala prvnímu náměstkovi primátora panu Hlaváčkovi a zastupiteli Zajíčkovi, kteří si ten problém vzali za svůj a pomohli nám hledat řešení,“ říká starostka městské části Praha 5 Renáta Zajíčková (ODS).

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

Zastupitelstvo hlavního města na svém posledním jednání jednak vzalo na vědomí petici za záchranu zimních sportů v Praze 5 a zároveň se usneslo, že budou činěny kroky vedoucí k dosažení záměru městské části Praha 5 zřízením práva stavby pro vy´stavbu objektu s ledovou plochou jako krátkodobé řešení, na pozemku parcely číslo 174/3 v katastrálním území Jinonice. Zastupitelé rovněž souhlasili s tím, aby došlo k ověření vy´stavby trvalé stavby zimního stadionu s minimálně jednou ledovou plochou v území MČ Praha 5 a MČ Praha 13.

„My jsme už dříve podepsali Memorandum se soukromým investorem, který je připraven finančně spolupracovat na zajištění jak krátkodobého řešení, tak i na výstavbu nového zimního stadionu. Rozhodnutí pražského zastupitelstva toto řešení posouvá zase o kus dopředu,“ dodává radní pro sport David Dušek (STAN).

Populární kluziště Nikolajka sloužilo k zimním sportů od roku 1961. Pro své zápasy jej využívaly stovky dětí i dospělých, hokejisté z HC Smíchov, krasobruslařky z klubu Stadion Praha i široká veřejnost. I přes snahy městské části ho však majitel v září již nenamrazil z důvodů havarijního stavu strojovny a vysokých cen energií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …