Praha 5: Nadaní muzikanti znovu předvedou svůj Talent Prahy 5. Doprovodí je Pražská filharmonie

15.06.2021 15:03

Národní dům na Smíchově přivítá finalisty už 14. ročníku soutěže Talent Prahy 5. Koncert „nejlepších z nejlepších“ soutěžního ročníku 2020 se koná pod záštitou místostarosty Prahy 5 Lukáše Herolda, který stál u zrodu soutěže.

Praha 5: Nadaní muzikanti znovu předvedou svůj Talent Prahy 5. Doprovodí je Pražská filharmonie
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

I přes komplikace způsobené restrikcemi proti šíření nemoci covid-19 se v roce 2020 přihlásili do soutěže mladí umělci z mnoha hudebních oborů. Odborná porota v čele s dirigentem a odborným garantem projektu Leošem Svárovským vybrala loni v prosinci vítěze jednotlivých kategorií. Jejich tradiční koncert se uskuteční v Národním domě na Smíchově.

„Na předchozí koncerty jsme zvali sólisty z našich partnerských měst, což se letos kvůli restrikcím ohledně nemoci covid-19 nepovedlo. Ale soutěž je především o našich mladých talentech a jsem si jistý, že nás čeká zase skvělý zážitek a jsem za to moc rád,“ říká místostarosta Prahy 5 a duchovní otec soutěže Lukáš Herold.

Posluchači budou mít možnost v podání mladých umělců vyslechnout díla světových skladatelů. Například zazní 3. věta Mendelssohnova Houslového koncertu e moll v podání Christophera Porteouse (1. cena v kategorii II), píseň Alma del core Antonia Caldary zazpívá Zora Kalinová (2. cena v kategorii II) a dvě části Stamitzova Koncertu pro klarinet a orchestr B dur zahraje Martin Janda (2. cena v kategorii II). Koncert se koná v pondělí 21. června od 19:00 hodin v Národním domě na Smíchově a vstup je tradičně zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…