Praha 5: Nové pracoviště pečovatelské služby v Košířích otevřeno

09.08.2022 9:37 | Tisková zpráva

„V pátek 5. srpna bylo otevřeno další pracoviště pečovatelské služby Centra sociální a ošetřovatelské pomoci na Plzeňské ulici 174 (dům Áda) v Praze 5,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit (ANO).

Praha 5: Nové pracoviště pečovatelské služby v Košířích otevřeno
Foto: Praha 5
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit otevřel nové pracoviště pečovatelské služby CSOP Praha 5 v Košířích

Městská část Praha 5 v tomto roce dokončila rekonstrukci prostor domu Áda v Košířích. Součástí rekonstrukce bylo i vybudování výtahu, který do celého domu umožnil bezbariérový přístup. V prvním patře domu Áda byly pro Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (CSOP Praha 5) zrekonstruovány prostory, kde bylo v pátek otevřeno další pracoviště pečovatelské služby. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Městské části se povedlo zajistit komfort pro všechny zájemce o pečovatelskou službu spočívající ve vybudování samostatného, bezbariérového vstupu do kancelářského zázemí této sociální služby. Dosavadní přístup do domu byl velice komplikovaný, neboť předpokládal nutnost překonání schodů, tudíž dům byl obtížně dostupný například pro seniorskou veřejnost a osoby se zdravotním či tělesným postižením. Tento problém odstranil nově vybudovaný přímý vstup z chodníku ulice Plzeňská 174 do výtahu, který zájemce dopraví přímo do kanceláře pečovatelské služby.

„Občané Košíř, Cibulek, Hřebenek, Motola a okolních lokalit mají v samotném srdci Košíř dostupný svůj profesionální pečovatelský tým tvořený koordinátorkou, pečovatelkami a sociální pracovnicí“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit (ANO).

Princip jít za těmi, kteří pomoc potřebují, vycházel ze zkušeností prvního detašovaného pracoviště pečovatelské služby, které CSOP Praha 5 otevřelo v roce 2020 na Barrandově. Zřízením detašovaného pracoviště v další lokalitě chceme být nablízku těm, kteří nás potřebují, a třeba o našich službách zatím ani nevědí - dostupnost služeb je klíčovým tématem v situacích, se kterými se seniorská veřejnost potýká. Občané Košíř a okolních lokalit budou mít možnost se přijít poradit, zkonzultovat svou situaci či požádat o zajištění pomoci například s péčí o domácnost, nákupy, dovozem a přípravou jídla, hygienou, úklidem, doprovodem k lékaři, na jednání nebo doprovodem na vycházku, přepravou Taxíkem Maxíkem pod. Pečovatelská služba také nabízí rodinám či osobám pečujícím základní poradenství spočívající ve vytipování vhodných sociálních a dalších služeb, které jim mohou pomoci péči o blízkého zkvalitnit a zefektivnit.

Seniorská veřejnost v tomto dalším pracovišti pečovatelské služby může získat informace o dalších službách, které poskytuje CSOP Praha 5, jako jsou například služby pobytového odlehčovacího zařízení Na Neklance, o možnostech bydlení, které nabízejí domy s pečovatelskou službou v Praze 5 pro seniory, o nabídce wellness center s možností využití nabídky služeb pedikúry, kadeřnictví, masáží, koupelí. Dále zde získá informace o aktivizačních a vzdělávacích programech a akcích, které nabízí komunitní centra Prádelna, Louka, a nově i Konírna.

Stejný standard CSOP Praha 5 nabízí i na pracovištích na Barrandově a Smíchově.

Více se dozvíte na našich webových stránkách ZDE.

Počítejte s námi, jsme Vám nablízku a těšíme se na Vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…