Praha 5: Oslava Světového dne poezie v Komunitním centru Prádelna

16.03.2022 9:15 | Tisková zpráva

V pondělí 21. března se v Komunitním centru Prádelna uskuteční oslava Světového dne poezie, který byl vyhlášen organizací UNESCO v roce 1991.

Praha 5: Oslava Světového dne poezie v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Den poezie v Komunitním centru Prádelna

„Cílem tohoto dne je připomínat jednu z nejúžasnějších forem lidské činnosti – poezii. Soustředí se na udržení psaní poezie po celém světě, podporuje její vydávání, výuku i návrat k tradici ústního přednesu básní. 

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí
Ve světě se tento den slaví i v některých kavárnách, čajovnách či barech, kde hosté mohou „zaplatit“ za svůj nápoj vlastní básní“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Podobný koncept byl zvolen i pro oslavu tohoto svátku v Prádelně. Od 13 do 15 hodin bude otevřena Komunitní knihovna v prostorách centra, kam si mohou návštěvníci přijít prolistovat knihy, přinést svoje přečtené a vyměnit je za jiné tituly. Pokud se budou chtít zapojit do Světového dne poezie, napíší vlastní nebo přednesou báseň dle vlastního výběru. Může se jednat o jakýkoliv žánr, cení se nápad a originalita. Za to pak dostanou nealkoholický nápoj z produkce Pivovaru Staropramen, partnera této akce.

„Jsem velmi rád, že jsme se opět dostali do období, kdy se můžeme takto setkávat při společenských akcích, tentokrát například při příležitosti Světového dne poezie, jehož hravé pojetí podtrhuje optimismus nadcházejícího jara. Myslím, že i v dnešní době nám poezie má co říct, její čtení i poslech nás nutí k zamyšlení, dává nám prostor podívat se na svět novýma očima, vzbuzuje v nás celou řadu emocí. Právě poezie nám může poskytnout ono „zastavení se“ v čase, kdy zapomínáme na každodenní starosti. Zvu tedy všechny – přijďte strávit příjemné odpoledne do dobré společnosti a podpořte tak toto krásné umění“, dodává Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…