Praha 5: Pětka bez bariér

15.09.2011 20:01

Ve čtvrtek 15. září proběhla na pěší zóně Anděl charitativní akci s názvem Pětka bez bariér.

Praha 5: Pětka bez bariér
Foto: praha5.cz
Popisek: Akce Prahy 5 Pětka bez bariér

Hlavní náplní celého odpoledne bylo přiblížit občanům Prahy 5 život zrakově a sluchově postižených a podpořit dvě organizace sídlící na území Prahy 5 - Školu pro sluchově postižené v Holečkově ulici a Domov Palata pro zrakově postižené.

„Našim cílem a hlavní myšlenkou celé akce bylo prolomit bariéry 5 handicapovaným. Zároveň jsme tímto způsobem chtěli dát najevo, že jsme tady pro všechny občany a že prolomení bariér, ať už jakýchkoli, je našim hlavním cílem," řekl předseda OS ODS Praha 5 Mgr. Zdeněk Zajíček.

Návštěvníci akce si za symbolický poplatek mohli projít se zavázanýma očima, a to buď za doprovodu hostesky nebo pomocí slepecké hole, připravenou trasu a vyzkoušet si tak pocity člověka, který nevidí. Probíhala také ukázka znakové řeči a soutěž ve znakové řeči - účastníkům byla předváděna slova ve znakové řeči a jejich úkolem bylo poznat význam ukázaného slova. Během celého odpoledne byli přítomni i zástupci obou organizací, kteří velmi ochotně zodpověděli všechny dotazy týkající se života zrakově a sluchově handicapovaných lidí. ODS Praha 5 přispěla oběma organizacím částkou 30 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…