Praha 5: Petr Lachnit zahájil oslavy Jarního dne seniorů ve Smíchovském pivovaru

13.04.2018 9:15

Pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita přiipravila Městská část Praha 5 na úterý 10. dubna tradiční Jarní den seniorů. V rámci jarního dne seniorů připravil Úřad městské části Praha 5 pro své seniory i společenské setkání v Paspově sále Smíchovského pivovaru.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil oslavy Jarního dne seniorů ve Smíchovském pivovaru
Foto: Praha 5
Popisek: Petr Lachnit, radní MČ Praha 5

Při letošním jarním dnu seniorů si příznivci lidových písní přišli v Praze 5 na své. Při této příležitosti seniorům z Prahy 5 přišla popřát, ale především zahrát a zazpívat cimbálová muzika Vladimíra Novotného "Čtyřlístek".

Cimbálová muzika Vladimíra Novotného "Čtyřlístek" je součástí Souboru lidových písní a tanců z Nového Strašecí. Čtyřlístek vznikl v roce 1976 z podnětu členů lidové muziky, která na Gymnáziu J. A. Komenského v Novém Strašecí působí nepřetržitě od roku 1956, tedy více než 60 let. Soubor se zabývá především folklorem středních Čech (Rakovnicko, Berounsko, Slánsko). Ovšem jeho cimbálová muzika hraje i písně Moravy (zejména Moravského Slováckého a Valašska) a dudácká kapela zase písně jižních i západních Čech.

Čtyřlístek patří již řadu let mezi přední české folklorní soubory a pravidelně se zúčastňuje celé řady folklorních festivalů a přehlídek. Za dobu své existence uskutečnil soubor více než 2000 vystoupení v celé naší vlasti i daleko za hranicemi.

Vystoupení cimbálové muziky "Čtyřlístek" všechny přítomné seniory nadchlo a na závěr vystoupení byla cimbálovka odměněna mohutným potleskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…