Praha 5: Petr Lachnit zahájil permakulturní výstavu „Světy“ v Galerii Prádelna

12.02.2014 8:44

V sobotu 8. února byla v Komunitním centru Prádelna na pražském Smíchově, zahájena výstava obrazů výtvarnice Elišky Jílkové vystavující pod uměleckým jménem Eltariel. Výstava bude skončena dernisáží dne 1. března 2014.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil permakulturní výstavu „Světy“ v Galerii Prádelna
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Výstava se koná pod záštitou zástupce starosty Městské části Praha 5 pana JUDr. Petra Lachnita.

Výtvarnice Eliška Jílková vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara v Praze. Autorka působí v rámci proslulého designérského teamu s magickým názvem „Zelený čaroděj“ Věnuje se permakulturnímu designu a permakultuře. Navrhuje jedlé lesní zahrady a zahrady s permakulturním zaměřením. Žije v podkrkonoší na polosamotě, kde realizuje malou několikahektarovou rodinnou usedlost s prvky soběstačnosti a permakultury.

Permakultura, si ve světě již přes třicet let získává stále nové příznivce, prorůstá postupně i do českého prostředí a zapouští zde kořeny. Informace, které lze o permakultuře získat na českých webech, jsou ovšem často jen kusé, neúplné a vytržené z kontextu. Těžko si z nich lze udělat ucelenější představu o tom, co to vlastně permakultura je. Permakulturu lze nejjednodušeji definovat jako koncept či myšlenkový rámec, který slouží k vytváření a realizaci udržitelného designu.

Jedná se o jakýsi návod, jenž poskytuje sadu nástrojů a technik využitelných při navrhování lidských sídel a jejich okolí, zahrad, zemědělských systémů, měst i celých regionů. Permakultura se vyznačuje pragmatickým a racionálním přístupem, který čerpá z poznatků přírodních věd, obzvláště systémové ekologie a využívá principů systémového myšlení. Jejím cílem je vytvoření stabilního, produktivního systému, který zajistí lidem jejich potřeby a zároveň bude harmonickou součástí krajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…