Praha 5: Petr Lachnit zahájil šachový turnaj „Memoriál Jana Weisgraba“

29.11.2017 9:16

V neděli 26. listopadu 2017 vzpomněli turnajem mladí šachisté nadějného hráče Jana Weisgraba, který ve svých jedenácti letech - pod koly automobilu - zakončil svou nadějnou kariéru.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil šachový turnaj „Memoriál Jana Weisgraba“
Foto: Praha 5
Popisek: Petr Lachnit zahájil šachový Memoriál Jana Weisgraba

Již 16. ročník turnaje hráčů ve stáří do 15-ti let proběhl v hezkém prostředí velké zasedací místnosti Smíchovské radnice pod záštitou radního městské části Praha 5, pana JUDr. Petra Lachnita, který spolu s rodiči Jana, hráče pozdravil a popřál jim hodně zdaru ve hře.

Hrálo se Švýcarským systémem, 9 kol, 2x20 minut na partii. Padesátičlenné startovní pole postrádalo vítěze dvou předchozích ročníků - Daniela Rouse - a v důsledku toho přežil „Putovní pohár“ svou existenci a o jeho získání budou usilovat další mladší šachové naděje. Vítězem šachového turnaje se stal Ondřej Dacho.

Letos poprvé se šachový memoriál Jana Weisgraba hrál jako přebor Prahy mládeže do 14 let v rapid šachu 2018. Přebor Prahy v rapid šachu mládeže se hrál v kategoriích H14, H12, H10, D14, D12 a D10.

Závěrem hráči vyjádřili svůj dík mohutným potleskem Úřadu Městské části Praha 5 za dlouhodobou podporu šachového sportu na Praze 5. Turnaj měl hladký průběh, hráče bezesporu uspokojil a svým konáním obohatil slavnostní společenskou atmosféru v hlavním městě republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…