Praha 5: Petr Lachnit zahájil šachový turnaj „Memoriál Jana Weisgraba“

21.10.2019 8:38

V sobotu 19. října 2019 si mladí šachisté připomněli turnajem nadějného hráče Jana Weisgraba, který ve svých jedenácti letech - pod koly automobilu - zakončil svou slibnou kariéru.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil šachový turnaj „Memoriál Jana Weisgraba“
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit při zahájení šachového turnaje

Již 17. ročník turnaje hráčů ve stáří do 15 let se uskutečnil v hezkém prostředí velké zasedací místnosti Smíchovské radnice pod záštitou radního městské části Praha 5, pana JUDr. Petra Lachnita, který s Janovými rodiči hráče pozdravil a popřál jim hodně zdaru ve hře.

Hrálo se Švýcarským systémem, 9 kol, 2x20 minut na partii. Padesátičlenné startovní pole postrádalo vítěze dvou předchozích ročníků Jana Rouse, takže díky tomu přežil „Putovní pohár“ svou existenci a o jeho získání budou usilovat další mladší šachové naděje. Vítězem šachového turnaje se stal Jakub Ocelák.

Letos počtvrté se šachový memoriál Jana Weisgraba hrál jako přebor Prahy mládeže do 14 let v rapid šachu 201. Přebor Prahy v rapid šachu mládeže se hrál v kategoriích H14, H12, H10, D14, D12 a D10.

Závěrem hráči vyjádřili mohutným potleskem svůj dík Úřadu Městské části Praha 5 za dlouhodobou podporu šachového sportu v Praze 5. Turnaj měl hladký průběh, hráče bezesporu uspokojil a svým konáním obohatil slavnostní společenskou atmosféru v hlavním městě republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…