Praha 5: Pohádkový les „Po stopách sněhové královny“ přilákal více než jedenáct tisíc lidí

08.05.2019 8:38

K nejoblíbenějším akcím pro děti, jež pořádá městská část Praha 5 pod záštitou radního Petra Lachnita, se jednoznačně zařadil Pohádkový les, který si v sobotu 4. května nenechalo ujít více než 11 000 lidí. Ti všichni na Barrandově zažili mnoho zábavy, dobrodružství a legrace. Přes 80 procent dětí přitom bylo z městské části Praha 5.

Praha 5: Pohádkový les „Po stopách sněhové královny“ přilákal více než jedenáct tisíc lidí
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na startu Pohádkového lesa na Barrandově

Pohádkový les „Po stopách Sněhové královny“ na motivy známé pohádky Hanse Christiana Andersena s mnoha úkoly a dobrodružstvím připravila pro děti od 2 let Městská část Praha 5 ve spolupráci se společností Velká dobrodružství. Na kilometrové trase lesem na děti čekali herci v překrásných kostýmech a u nich na jednotlivých stanovištích plnily zapeklité úkoly. Děti zasytily hrachem starou vránu a princi pochytaly splašené koně. Čarodějnici nasbíraly dost pavouků na polévku a hodné babičce rozpustily zakleté rampouchy? Na startu u vstupu do parku děti vyfasovaly průvodní dopis, do kterého sbíraly razítka. V cíli pak od kouzelné Sněhové vločky dostali všichni malí poutníci krásný dárek. K úspěchu akce přispělo i krásné počasí a chutné občerstvení.

Tradičně Pohádkový les doprovodila i organizace Helppes se svými asistenčními pejsky. Návštěvníci se rovněž mohli seznámit i s činnosti příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, jejíž pracovnice jim například změřily krevní tlak.

„Účast lidí několikanásobně předčila naše očekávání, jsme rádi, že se všichni dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného odpoledne. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ řekl naší redakci radní Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…