Praha 5: Pozvánka na den otevřených dveří v dětských skupinách Hřebenka

28.04.2022 8:36 | Tisková zpráva

„Příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (dále jen CSOP Praha 5) zahajuje v květnu zápisy do dětských skupin Hřebenka. Přihlášky je možné podávat během celého roku. Samotné zápisy budou probíhat od měsíce května do června 2022“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Pozvánka na den otevřených dveří v dětských skupinách Hřebenka
Foto: Praha 5
Popisek: Jesle na Hřebenkách v Praze 5

Zřizovatelem příspěvkové organizace CSOP Praha 5 je městská část Praha 5. CSOP Praha 5 provozuje dvě dětské skupiny. Dětské skupiny se nachází v krásné vilové čtvrtí Prahy 5, Na Hřebenkách 3a. Objekt zařízení je obklopen zelení, s přilehlými zahradami a sousední unikátní oborou na Palatě, která je během roku přístupná i dětem z dětských skupin Hřebenka.  

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47597 lidí

Původní jesle na Hřebenkách prošly postupně transformací a ke konci minulého roku byly zaevidovány Ministerstvem práce již jako dětské skupiny splňující kritéria novelizovaného zákona o dětských skupinách, s celkovou kapacitou 48 dětí. 

O děti pečuje profesionální tým zkušených pracovnic zaměřený na péči o tuto cílovou skupinu dětí. Provozní doba dětských skupin je na základě přání rodičů od 7 do 17 hodin.  Přijímány jsou děti od 15 měsíců do 3 let. Jelikož dětské skupiny podporují brzký návrat rodičů do zaměstnání, je podmínkou, aby rodič byl zaměstnán, nebo studoval, byl OSVČ nebo se aktivně ucházel o zaměstnání. Obě dětské skupiny se programově mírně liší a jsou přizpůsobeny věkovým skupinám dětí a jejich vývojovým potřebám. 

Dětské skupiny Hřebenka I a Hřebenka II 

Do dětské skupiny Hřebenka I jsou přijímány děti ve věku od 15 měsíců do 2,5 let.  Zde se držíme motta: „Pomoz mi, abych to dokázal sám“. Důraz klademe na respektující přístup, dětem se pomáhá k samostatnosti a rozvoji samoobsluhy. Maskotem této skupiny jsou myšky.  

Do dětské skupiny Hřebenka II jsou přijímány děti od 2 let do 3 let.  V této skupině se držíme motta: „Jsme průvodcem dětského poznávání“, maskotem této skupiny jsou koťata. 

Děti v obou skupinách jsou vedeny k samostatnosti a prohlubování si získaných dovedností. Zároveň se připravují na snadný přechod do mateřských škol. Společným cílem je dětem vytvořit bezpečné a podnětné prostředí. Plán výchovy a péče je zaměřen na celkový rozvoj dítěte. Programy jsou tvořeny v tématech měsíce, které jsou dále a podrobně rozpracovány na týdenní části. Během organizovaných činností jsou dětem nabízeny aktivity přizpůsobené věku, schopnostem dětí, ale i tématům ročních období a kulturních událostí. Při tvorbě programu je prioritou zachování hravé formy, zajímavosti a možnosti zapojení každého dítěte s podporou zvídavosti, zájmu a radosti z objevování. Nedílnou součástí a velmi důležitou každodenní složkou programu je hra, při které děti relaxují, navazují kontakt s ostatními dětmi, rozvíjí fantazii, konstrukční dovednosti a jemnou motoriku. 

Velkou výhodou dětských skupin Hřebenka je rozsáhlá zahrada plná zeleně s herními prvky a venkovní terasou pro každodenní využití bezpečného přírodního prostoru pro hraní venkovních her, soutěží, výtvarných dílniček, společných akcí nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. 

V případě dotazů kontaktujte vedoucí dětských skupin Hřebenka paní Bc. Zoru Novákovou na telefonním čísle 774 246 007 nebo e-mailem novakova@csop5.cz.

Pozvánka na den otevřených dveří v dětských skupinách

CSOP Praha 5 zve všechny zájemce z řad rodičovské veřejnosti na den otevřených dveří v dětských skupinách, Na Hřebenkách 3a dne 7.5. 2022 od 10 do 16 hodin. Pracovnice dětských skupin Hřebenka připravily komentovanou prohlídku pro zájemce o umístění dětí do dětských skupin Hřebenka. 

Den otevřených dveří bude probíhat tentokráte o víkendu, tak, aby si rodiče mohli v klidu a beze spěchu prohlédnout prostory, seznámit se s prostředím a konzultovat dotazy s týmem pracovnic dětských skupin. Budou mít možnost se dozvědět víc o systému péče o děti v dětských skupinách. Touto formou nabízíme rodičům možnost, aby se mohli co nejlépe rozhodnout, jaké zařízení pro své dítě zvolí. K dispozici budou všem zájemcům informační letáčky a přihlášky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …