Praha 5: Putování po Jižní Americe v Komunitním centru Prádelna

17.04.2018 8:38

"Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici nabízí pestrý program sestávající z pravidelných vzdělávacích i sportovních aktivit především pro seniory, ale také akcí pro nejširší veřejnost. Mezi nejoblíbenější patří tzv. cestovatelská odpoledne, kdy je hostům prostřednictvím vyprávění a fotografií představena nějaká zajímavá lokalita. V úterý 17. dubna 2018 od 15.00 hodin se Ing. Jaroslav Bartoš podělí s návštěvníky o své zážitky z putování po Jižní Americe." uvádí radní JUDr. Petr lachnit a dodává...

Praha 5: Putování po Jižní Americe v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

V úterý 17. dubna 2018 od 15.00 hodin se Ing. Jaroslav Bartoš podělí s návštěvníky o své zážitky z putování po Jižní Americe.

Ing. Jaroslav Bartoš procestoval s kletrem na zádech a se svými kamarády po boku mnoho exotických destinací. Několikrát navštívil Jižní Ameriku, Indii, Nepál, Pákistán, severní Afriku a mnoho dalších zajímavých míst, které mají jedno společné - jsou ve stínu horských velikánů. Nyní přichází, aby spolu s promítáním poutavých obrázků vyprávěl o svých zážitcích na jednotlivých cestách. Na tomto prvním setkání bude vyprávět nejen o svých zážitcích v Andách, ale i o Machu Picchu, jezeru Titicaca a dalších zajímavých lokalitách.

Že rozhodně nepůjde o suchopárné vyprávění učebnicových faktů, nýbrž o autentické zážitky, které píše sám život, v několika příkladech přibližuje: „Kvůli malé revoluci v Bolívii jsme museli na místě změnit itinerář naší cesty, což jsme neučinili příliš šťastně, protože jsme přistáli přímo v epicentru zemětřesení, a tak jsme se, díky našim starostlivým manželkám, dostali na seznam pohřešovaných. Po nešťastném pádu jsem odjížděl do hor s bolavými zády, a teprve po dvou letech jsem se dozvěděl, že jsem trek, spojený s výstupem na šestitisícovou Parinacotu, absolvoval se dvěmi zlomenými žebry.

Příklad moderního seniora

Krásu a velebnost jezera Titicaca, které leží ve výšce 3800 metrů, jsem mohl, bohužel, vnímat pouze pokud jsem stál pevnýma nohama na zemi: jakmile jsem vstoupil na loď, přidružila se ke mně naprosto neodbytně mořská nemoc, která po celou dobu plavby vyžadovala celou mojí úpěnlivou pozornost. Přesto si vzpomínám na návštěvu ostrovů, plovoucích ostrovů, i jízdu na rákosových člunech....“

Vyprávění a poznávání cizích zemí je odjakživa velmi lákavé snad pro každého člověka, seniory nevyjímaje. Cestovatelské odpoledne v podání Jaroslava Bartoše má však z mého pohledu ještě jeden pozitivní přesah, neboť on sám ztělesňuje ukázkový příklad moderního seniora, který je plný elánu a zapojuje se do mnoha aktivit. Skutečnost, že takový atraktivní program pro nejširší veřejnost připraví přímo jeden z komunity seniorů vzniklé kolem našeho komunitního centra, dokonale potvrzuje smysl existence a význam Komunitního centra Prádelna pro naši městskou část. Navíc se osobně samozřejmě těším na poutavé vyprávění a zajímavé fotografie z míst, která jsem, zatím, neměl možnost navštívit“, podotýká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který stojí v pozadí mnoha programů pro seniory i nejširší veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…