Praha 5: Radní Petr Lachnit otevřel nové Wellness centrum pro seniory

27.09.2018 9:15

Radnice MČ Praha 5 ve spolupráci s Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, příspěvkovou organizací MČ Praha 5 (dále jen CSOP) ve čtvrtek slavnostně zahájila provoz nového Wellness centra pro seniory na adrese Zubatého 10.

Praha 5: Radní Petr Lachnit otevřel nové Wellness centrum pro seniory
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit otevřel nové Wellness centrum pro seniory

V roce 2016 byla zahájena rekonstrukce a modernizace celého objektu domu v Zubatého 10, Praha 5. Jeho součásti bylo tehdy středisko denní hygieny, které dlouhodobě nesplňovalo požadavky na kvalitní a dostupnou péči rozšiřujících se potřebných služeb právě pro seniory. Radnice MČ Prahy 5 v roce 2017 poskytla náhradní prostory pro provoz pedikérských a masážních služeb, takže nedošlo k jejich omezení ani přerušení. Již dne 12. zář 2018 byl díky pracovníkům CSOP provoz ve zmodernizovaných prostorách znovu obnoven. Ti po celou dobu stavebních úprav a modernizace prostor spolupracovali s odborníky a architekty. Ale důležité je, že zároveň vycházeli ze zkušeností samotných zájemců o tyto služby, aby nový provoz naplňoval klientovi požadavky bezbariérovosti, bezpečnosti, komplexnosti služeb a harmonizace prostředí.

„Při slavnostním otevření si každý návštěvník či zájemce o služby nového Wellness centra prohlédl jednotlivé provozy a měl možnost i osobně zhodnotit, zda se jeho představy naplnily očekávání. Zároveň se všichni seznámili s rozšířenou nabídkou poskytovaných služeb“ uvádí radní Petr Lachnit (ANO) a pokračuje „Velký zájem byl o využití tradičních masérských služeb, které si klient zvolí sám, buď masáže celého těla, nebo dle domluvy s masérkou může masáže kombinovat na jednotlivé části těla, např. šíje, záda, horní končetiny, dolní končetiny“. Z řad dam byl samozřejmě velký zájem o rozšířenou nabídku masáží lávovými kameny, masáže obličeje formou manuálního liftingu, kineziotapu a rašelinových zábalů. Představena byla nabídka pedikérských služeb tradičních, kdy dle přání klienta pedikérka dochází buď přímo do domácnosti, nebo při hospitalizaci do nemocničního zařízení. Klient se může objednat i přímo ve wellness centru. Zájemci ocenili i rozšířenou nabídku o manikúru a péče o ruce, prostřednictvím parafinových zábalů s ukázkou procedury.

A ti, kteří projevili zájem o wellness služby v pravém slova smyslu velmi zaujala místnost pro lázeň. Návštěvníci byli seznámeni s procedurou koupelí ve speciální vaně se vstupem bočními dvířky a s možností využití hydromasáží dolních končetin. K dispozici je v místnosti lázně samozřejmě i bezbariérové sprchování.

Zájemci o kadeřnické a holičské služby byli informování o otevření provozu těchto služeb v měsíci říjnu. Návštěvníci měli velký zájem o nabídku aktivit v relaxační místnosti, kde budou probíhat zdravotní cvičení, taichi a další. Centrum zahájilo i aktivizace pro seniory v nově vybavené společenské místnosti. Každý návštěvník si může vybrat podle svého z nabídky aktivizačních programů, jako jsou například oblíbené tréninky paměti, reminiscenční kurzy, komunitní aktivity, cestománie, kavárničky, workshopy a semináře zaměřená na různá témata z oblasti kultury a umění, medicíny, zdravého životního stylu. Zajímavá budou křesla pro hosty, výtvarné dílny, možnost využití PC a internetu a mnoho dalších pořadů a akcí připravených právě pro návštěvníky centra. Všichni návštěvníci obdrželi programy s jednotlivými akcemi.

A nakonec velké ocenění z řad zájemců patřilo nově založené komunitní zahradě s bylinkáriem. Ta byla otevřena ve venkovním atriu domu. Zde si mohou návštěvníci nejen pod odborným vedením lektora zacvičit taichi. Ale zároveň zde mohou zažít jakousi malou osobní terapii přírodou. Věnovat se zahradničení, zasadit si a přesadit rostliny, předat si pěstitelské rady anebo jen tak sedět, dívat se a relaxovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…