Praha 5: SENzační SENioři z Komunitního centra Prádelna jedou na první jarní výlet

22.05.2017 8:35

Každoročně nabízí Komunitní centrum Prádelna během letních měsíců program Léto s Komunitním centrem Prádelna, jehož nejoblíbenější součástí bývají jednodenní poznávací výlety pro seniory. Letos se však SENzační SENioři z KC Prádelna chystají na první výlet již 24. května.

Praha 5: SENzační SENioři z Komunitního centra Prádelna jedou na první jarní výlet
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Hlavním důvodem je snaha užít si příjemné jarní počasí, které je pro putování za památkami a kulturou ideální. Za cíl bylo tentokrát vybráno lázeňské město Poděbrady a procházka rozkvetlou kolonádou bude jistě nádherným zážitkem. Zájemci si pak mohou individuálně prohlédnout například výstavu olejomaleb Blanky Bohdanové nebo výstavu Svět fotoaparátů v Polabském muzeu či navštívit Film Legends Muzeum, jedinečný projekt svého druhu v Evropě.

Výletů se účastní především senioři, kteří v průběhu roku pravidelně navštěvují další aktivity v Komunitním centru Prádelna, a jsou tedy neformálně sdruženi v rámci projektu SENzační SENioři Nadace Charty 77. Na výlety se z finančních důvodů jezdí veřejnou dopravou, převážně vlakem, a cílem bývá vybrané město a jeho historické, kulturní i jiné zajímavosti. Pracovníci komunitního centra zorganizují cestu a připraví základní itinerář výletu včetně přehledu toho nejdůležitějšího z místní lokality, ale významná je také iniciativa samotných seniorů, kteří se aktivně podílejí na konkrétní podobě programu výletu. Osvědčila se i spolupráce s kluby SenSen ve vybraných městech, například v Lounech místní senioři pod vedením Wilmy Svobodové připravili návštěvníkům z Prádelny úžasnou prohlídku města a jeho významných památek.

„Jednodenní výlety seniorů z Komunitního centra Prádelna mají již několikaletou tradici a staly se nedílnou součástí činnosti centra. Jejich oblíbenost a atmosféra na nich panující potvrzují existenci skutečné komunity seniorů, která zde zcela přirozeně vznikla a stala se důležitou součástí života pro množství seniorů z Prahy 5. Jsem rád, že v naší městské části žijí aktivní, sebevědomí a moderní senioři, kterým právem náleží přívlastek 'senzační',“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který dlouhodobě podporuje komunitní aktivity nejen pro seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …