Praha 5: Senioři z Komunitního centra Prádelna navštívili Pivovar Staropramen

13.09.2022 13:07 | Tisková zpráva

„Senioři z Komunitního centra Prádelna v Holečkově ulici na pražském Smíchově zahájili nový školní rok netradičně - exkurzí do Pivovaru Staropramen“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Senioři z Komunitního centra Prádelna navštívili Pivovar Staropramen
Foto: Praha 5
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit natočil seniorům z Prahy 5 ochutnávkové pivo v pivovaru Staropramen

Spolupráce komunitního centra a známého pivovaru, který sídlí ve stejné městské části má již dlouhou historii. Každoročně na podzim přicházejí pracovníci pivovaru v rámci tzv. „Community Days“ aneb „Dny, kdy pomáháme“ vylepšovat a opravovat prostory a vybavení centra, produktovou podporu v podobě občerstvení dodává pivovar na řadu akcí a v neposlední řadě umožňuje seniorům exkurzi do návštěvnického centra Pivovaru Staropramen. 

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí
Tato akce bývá vyvrcholením prázdninového programu Léto s Komunitním centrem Prádelna, letos se tak završil letní program a zároveň symbolicky zahájil nový semestr vzdělávacích kurzů pro seniory.

Návštěvnické Centrum Staropramen je součástí historického komplexu budov pivovaru na pražském Smíchově. Interaktivní prohlídka návštěvníkům představuje dějiny Staropramenu od jeho založení v roce 1869 až do současnosti. Bohatou historií provádí jedna z nejvýznamnějších postav dějin Staropramenu, a to hlavní sládek Josef Paspa. Součást exkurze tvoří také ochutnávka piv, které se servíruje v ručně dělaných sklenicích vyrobených na zakázku českými skláři. Letos mohli senioři ochutnat šest druhů piv, mezi jinými např. novinku Černou Barboru, pivo se čtyřmi druhy sladů a unikátní plnou chutí, ve které vítězí hořkost nad sladkostí a které dostalo své jméno po patronce a ochránkyni dvanácti generací ostravských havířů. Rekordní byl letos i počet zájemců z řad seniorů, kterých v první zářijový den dorazilo přes osmdesát.

„Návštěva interaktivní prohlídky historie Pivovaru Staropramen patří mezi vyhledávané seniorské akce, které organizuje naše Komunitní centrum Prádelna, a velmi si vážím podpory a spolupráce se Staropramenem, jenž tak dokazuje angažovanost v oblasti společenské odpovědnosti a péči o lokalitu. Navíc příjemná atmosféra celé akce jenom podtrhuje vstřícnost pořadatelů i příznivců národního nápoje“, říká radní JUDr. Petr Lachnit, který seniory na exkurzi společně se zástupkyní Staropramenu Alenou Váchovou osobně přivítal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…