Praha 5: Seniorský turnaj ve stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna letos již popáté

11.01.2018 8:37

"Začátek roku bývá v Komunitním centru Prádelna již tradičně spojován se stolním tenisem. Letos na konci ledna zde totiž proběhne už 5. ročník Lednového turnaje SENzačních SENiorů ve stolním tenisu," uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní pro sociální oblast a pokračuje...

Praha 5: Seniorský turnaj ve stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna letos již popáté
Foto: Praha 5
Popisek: Účastníci turnaje SENzačních SENiorů s radním Petrem Lachnitem

Jedná se o nyní již tradiční sportovní podnik a v podstatě jde o regulérní turnaj ve stolním tenisu pro seniory z Prahy 5. Akci si organizují sami senioři, pouze v koordinaci s pracovníky Komunitního centra Prádelna, přihlášení účastníci jsou zařazeni do hracích tabulek a kategorií – dvouhra muži/ženy, čtyřhra muži/ženy/smíšená, samotný turnaj bývá rozložen do dvou dnů – letos to bude pondělí 29. ledna a středa 31. ledna, kdy proběhne slavnostní vyhlášení výsledků. Turnaje se účastní především senioři, kteří navštěvují pravidelně hernu stolního tenisu v Komunitním centru Prádelna v pondělí a ve středu, ale občas se přihlásí také „neznámý“ hráč, což samozřejmě vnese do turnaje ještě větší dramatičnost a povzbudí soutěživost.

Stolní tenis byla jedna z prvních seniorských aktivit v Komunitním centru Prádelna, která oslovila seniory z okolí a spolu s kurzy práce s počítačem představovaly tyto dvě aktivity základní odrazové body k rozvoji komunitního centra do dnešní podoby. Již v roce zde 2012 vznikla zmiňovaná herna stolního tenisu, jež funguje dodnes, a kolem níž se utvořila komunita seniorů aktivně se věnujících stolnímu tenisu. A jelikož právě neorganizovaní senioři – pravidelní návštěvníci a v určitém slova smyslu také spolutvůrci koncepce komunitního centra - se zapojili od samého začátku do projektu Senzační Senioři Nadace Charty 77, nese tento turnaj jejich jméno.

Je důležité připomenout dvě nejvýraznější osobnosti, se stolním tenisem v komunitním centru spojené. První je zakladatel herny stolního tenisu pan Miroslav Jiskra, druhý jeho následovník pan Václav Svoboda, jenž vnesl do tréninků řád a disciplínu takřka na úrovni profesionálních hráčů. Oběma patří veliké poděkování za obětavou činnost pro ostatní, a protože již nejsou, bohužel, mezi námi, také příslib, že seniorský stolní tenis bude v Komunitním centru Prádelna dále pokračovat a rozvíjet se.

„Pro mne je tento turnaj dalším potvrzením skutečnosti, že senioři z Prahy 5 se chtějí hýbat, sportovat, aktivně žít. Navíc na konkrétním příkladu pěkně ukazuje, že kromě pozitivního vlivu na samotnou fyzickou kondici ovlivňují pravidelné pohybové aktivity také celkovou kvalitu života. Sám to vidím při častých setkáních právě třeba se seniory z Komunitního centra Prádelna, jejichž životní energie a vůbec postoj k životu by mohl být inspirací pro mnohé jedince o generace mladší,“ říká JUDr. Petr Lachnit, který pravidelně přebírá nad „Lednovým turnajem SENzačních SENiorů v Komunitním centru Prádelna“ záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.