Praha 5: Vánoce zdarma v Komunitním centru Prádelna

18.12.2018 10:02

Třetí prosincový víkend se ve smíchovském Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici již počtvrté pořádaly „Vánoce zdarma“ neboli tak trochu jiné „nakupování“ vánočních dárků.

Praha 5: Vánoce zdarma v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Vánoce zdarma v Komunitním centru Prádelna

Vánoce zdarma nabízejí netradiční alternativu k běžnému způsobu nakupování nejen vánočních dárků. Cokoliv se jim z nabízených věcí zalíbí, si totiž mohou návštěvníci domů odnést zdarma. Organizátoři vyzývají k vyzkoušení a zapojení se do této neobvyklé alternativy vánočních nákupů. „Sortiment je překvapením i pro organizátory a ovlivníte ho hlavně vy, neboť můžete naopak sami někoho obdarovat. Provětrejte skříně, poličky, šuplíky a zjistěte, zda v nich náhodou není něco, co se vám už nehodí, ale někoho jiného by mohlo ještě potěšit. Mohou to být knihy, hračky, oblečení, porcelánový servis, gramofonové desky, nářadí pro kutily, dekorativní či dárkové předměty apod. Prakticky cokoli v dobrém stavu. Hlavní podmínkou je dobrý stav a funkčnost,“ říká Lenka Tůmová, jedna z organizátorů akce.

A dodává: „Máme rádi udržitelnost zdrojů a touto akcí chceme také upozornit na zbytečné nakupování dalších a dalších věcí, když kolem je pořád tolik těch, které ještě poslouží a potěší. Věci, které si nenajdou svého majitele, poputují jako každý rok do azylového domu Černý most, příp. do Červeného kříže. Využijeme vše, co přinesete, a to do posledního kousku. Stavte se, dejte se s námi čaj nebo kafe a pobuďte chvíli - budeme rádi.“

Dobrý pocit z obdarování

Každý návštěvník "Vánoc zdarma" si mohl nejen vybrat dárky přinesené ostatními, sám přispět do nabídky, ale třeba si také dát jenom čaj, zákusek a chvilku posedět. Tudíž i pravidelné návštěvníky Freeshopu v komunitním centru, který funguje na stejném principu v průběhu celého roku, tato akce oslovila svou výjimečnou a sváteční atmosférou.

„Od prvního ročníku této akce jsem pravidelným návštěvníkem „Vánoc zdarma“ a tato koncepce, smysluplně podporující udržitelnost konkrétními činy, je mi blízká a podporuju ji. Tudíž určitě přijdu „nakoupit“ a přispět do „vánočního obchodu“ i letos. Z vlastní zkušenosti tedy mohu všem doporučit, aby přišli zažít dobrý pocit z obdarování někoho dalšího, nebo si udělat radost sobě či těm, co máte rádi, a vybrat si něco z pokladů, které přinesli ostatní,“ zve na akci JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…