Praha 5: Výlet s tajenkou „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“

10.05.2021 9:15

„Na začátek turistické sezóny připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství originální netradiční projekt – Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín. Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výlet s tajenkou „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“
Foto: Praha 5
Popisek: Výlet s tajenkou na Děvín

Již v minulém roce připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný “Výlet s tajenkou po mořském dně”. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat v pražském Prokopském údolí. Minulý projekt Výletu s tajenkou, který inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkal s velký ohlasem veřejnosti.

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se, a ještě za odměnu získat drobný dárek zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Celou trasu minulého výletu s tajenkou prošlo více než 5000 lidí a ohlasy jsou skvělé,“ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Vzhledem k mimořádnému úspěchu „Výletu s tajenkou po mořském dně” pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo další Výlet s tajenkou „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“, který vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO sněmovní volby? (Ptáme se od 9.5.2021)

87%
9%
4%
hlasovalo: 12939 lidí

Délka trasy, která vede po zajímavých místech Prahy 5, je zhruba 8 kilometrů, projdou ji aktivní senioři a děti od pěti let. Kromě jednoho stoupání z Prokopáku na Butovické hradiště na výletníky na trati nečeká žádná větší překážka.

Výlet je ideální i pro žáky základních škol, kteří mohou výlet projít během dopoledne. Nejprve se projdou po dně prvohorního moře, pak vylezou ke slovanskému hradišti, najdou sopku a na planině nad Žvahovem si mohou připomenout místa, kde podle pověsti zuřila Dívčí válka.

Cesta za hádankou začíná v pražské čtvrti Hlubočepy. Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete ke stažení na webu Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout drobný dárek v Informačním centru Prahy 5, Štefánikova 249/30, Praha 5, (otevírací doba: pondělí a středa 8:00–18:00, úterý a čtvrtek 8:00–15:30, pátek 8:00-14:00).

A nezapomeňte, že Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 pro vás vymyslelo i další výlety. Také ty najdete na ZDE nebo ZDE. Těšíme se, že se na nich s vámi brzy setkáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.