Praha 5: Výtvarné workshopy pro seniory připomněly hluboké poselství Velikonoc

16.04.2022 9:32 | Tisková zpráva

„Začátek dubna se v komunitních centrech Prádelna, Louka a Konírna, nesl v duchu příprav na velikonoční svátky. Senioři se chystali na oblíbené tvůrčí dílny a workshopy, kde si pod vedením lektorů vytvořili originální velikonoční květinové dekorace a stylové doplňky s jarní tematikou“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výtvarné workshopy pro seniory připomněly hluboké poselství Velikonoc
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Velikonoce v dnešní době vnímáme v podstatě dvojím způsobem, ale pokaždé jde o „zmrtvýchvstání“ - jednak jako oslavu vzkříšení Ježíše Krista a jednak jako vzkříšení přírody k novému životu. Jejich počátky však s největší pravděpodobností sahají do pohanských dob, kdy lidé oslavovali příchod jara a plodnosti - symbolizované tradičními vajíčky - což při tehdejším způsobu obživy znamenalo klíčovou životní otázku. Ať už se jedná o jakékoli pojetí Velikonoc, vždy jsou spojené s vítáním jara. Toto roční období se lidé snažili odpradávna přenést různými způsoby i do svých domovů, například v podobě obilí zasazeného v miskách a talířích. S Velikonocemi je zkrátka spojeno velké množství rozličných tradic a zvyků, zároveň bývají tyto svátky plné nejrůznějších řemeslných dovedností.

Výtvarné workshopy se uskutečnily ve čtvrtek 7. dubna v Komunitním centru Prádelna a ve středy 6. a 13. dubna v Komunitním centru Louka, zájemci se museli předem přihlásit.

“Po dvouleté pauze způsobené pandemií nastala opět příležitost k osobnímu setkání a společnému tvoření při příležitosti chystání se na jedny z nejdůležitějších svátků našeho kulturního okruhu - Velikonoc. Bohužel aktuální dění nepřináší optimismus a pozitivní atmosféru, na druhou stranu možná právě proto mají tato setkání nad společným dílem pro naše seniory ještě větší význam. Poselstvím Velikonoc je především naděje, obnova života a radosti z bytí, příchod jara a tento aspekt je pro nás všechny v této době zvláště důležitý. Buďme silní a věřme v život, to je podstatným významem velikonočních svátků”, uvažuje JUDr. Peter Lachnit, radní MČ Praha 5.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…