Praha 5: Zahradu Dětských skupin Hřebenka zkrášlí i nové herní prvky

15.09.2022 8:36 | Tisková zpráva

„Dětské skupiny Hřebenka, jejímž provozovatelem je příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, zahájily nový školní rok 2022/2023 při kapacitě 48 dětí. Zájem rodičů o přihlášení dětí byl letos značný“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Zahradu Dětských skupin Hřebenka zkrášlí i nové herní prvky
Foto: Praha 5
Popisek: V dětských skupinách Hřebenka se děti stále více přibližují přírodě

Na Hřebenkách si zakládají na respektujícím přístupu, uznávají prvky Montessori výchovy, řídí se prožitkovou pedagogikou, posláním je vytvořit pro děti bezpečné a podnětné prostředí. I proto mají heslo: „Pomoz mi, abych to dokázal sám“. Odborný personál ztvárňuje roli průvodců dětského poznávání. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Plán výchovy a péče je zaměřen na celkový rozvoj dítěte. Programy a akce jsou koncipovány na témata měsíce, s ohledem na specifika ročních období, tradice a události, která jsou podrobně rozpracována na týdenní části s ohledem na věk, schopnosti, dovednosti dětí a jejich komplexní rozvoj. Prioritou programů je zachování hravé formy a možnosti zapojení se každého dítěte s podporou zvídavosti, zájmu a radosti z objevování světa kolem sebe. 

Děti se tak pomalými krůčky seznamují s ekologií, přírodou, s životními hodnotami, kulturou, a i s českými tradicemi. Velkým bonusem dětských skupin je velká, nádherná zahrada plná zeleně, kterou radnice Prahy 5 na základě již vyhotovené studie v příštím roce zrevitalizuje a obohatí o zajímavé a důmyslné herní prvky, podporující pohybové, sportovní a kreativní aktivity dětí. Již na jaře byl na zahradu instalován velký truhlík a v letních měsících se sklízela první společná úroda. Tento rok byl a pro nové děti zcela jistě bude obohacen o přiblížení se ještě více přírodě, a to v zahradničení, sázení a zpracování rostlin, bylinek a zeleniny. Děti si sami osází semínky truhlíky, po celý rok o ně budou pečovat a sledovat v ročních obdobích, jak se semínka proměňují v rostliny a plody. Také si vyzkouší, jak zpracovat potraviny, které si člověk může vypěstovat sám, a nakonec si upečou zdravý cuketový koláč. 

Podzimní akce jsou připraveny na zahradě nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. Tradičně se budou péct buřty, zasoutěží si i v houbaření a následně bude každý houbař odměněn malým dárkem. Děti čeká výprava za zatoulaným dráčkem Podzimáčkem, kterého pomohou vysvobodit pomocí zábavných didaktických her. Při této příležitosti si vytvoří také svého draka, kterého budou společně s rodiči pouštět. Poslední podzimní akce bude ve znamení zazimování přírody s překvapením. Přijde totiž na pomoc čtecí babička, která bude vyprávět příběh o tom, jak se zvířátka chystají uklidit les, než začne kralovat paní Zima a vyzkouší si aktivity spojené s přípravou na zimní období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…