Praha 5 chce oživit historickou budovu tržnice. Preferuje prodejnu potravin a „food court“

11.05.2021 8:38

Rada městské části Praha 5 schválila záměr pronájmu části budovy, ve které naposledy sídlila prodejna Tesco. Radnice pro tento účel vypsala dvoukolové výběrové řízení.

Praha 5 chce oživit historickou budovu tržnice. Preferuje prodejnu potravin a „food court“
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

„Máme zájem, aby prostor, který je v nádherném secesním domě z roku 1909, nabídl občanům a návštěvníkům Prahy nejen kvalitní potraviny. Chceme oživit jednak budovu, ale také celé náměstí s nádherným parkem. Aby si lidé mohli koupit třeba kávu a croissant a v letních měsících si k tomu sednou v parku,“ říká místostarosta Prahy 5 Martin Damašek.

Budova, kde donedávna sídlila prodejna TESCO má prostory o celkové velikosti 1449 m2 včetně sociálního zázemí a skladovacích prostor. Městská část nabízí pronájem na dobu neurčitou.

„Všechny informace k pronájmu, včetně fotodokumentace najdou zájemci na radničním webu, facebooku a samozřejmě na úřední desce,“ dodává místostarosta Damašek.

Budova původní tržnice byla postavena v secesním stylu v letech 1906 až 1909. Část budovy využívá Městská knihovna Prahy 5.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…