Praha 5 mimořádně podpoří školy a školky kvůli cenám energií

03.09.2022 8:38 | Tisková zpráva

Městská část Praha 5 vyčlenila z rozpočtu na letošní rok mimořádný příspěvek 4,3 milionu korun, který posílá mezi základní a mateřské školy. Jednorázová pomoc míří na nákup energií do konce kalendářního roku.

Praha 5 mimořádně podpoří školy a školky kvůli cenám energií
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Extrémní ceny energií dopadají ve velké míře právě na školská zařízení a je jasné, že výdaje, se kterými školy a školky počítaly do konce roku budou výrazně vyšší. Všechna školská zařízení zřizovaná naší městskou částí proto dostanou mimořádný příspěvek, aby mohly energie zaplatit a děti měly ve třídách teplo,“ vysvětluje důvod mimořádného příspěvku starostka městské části odpovědná za oblast školství Renáta Zajíčková (ODS).

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Pro školy a školky zřizované městskou částí to znamená vítané posílení zdrojů na nákup energií o 10 % proti plánovanému rámci. V případě, že by to nestačilo, je vedení městské části připraveno adekvátně reagovat.

„Díky naší zodpovědné práci s rozpočtem se nám podařilo výrazně snížit provozní výdaje úřadu. Dělali jsme tak částečně i proto, že jsme určitý negativní vývoj cen předpokládali a chtěli jsme mít dostatečnou rezervu. To se teď ukazuje jako mimořádně prozíravé. Díky úsporám a lepšímu hospodaření celkově můžeme nyní podpořit sportovní kluby nebo právě velmi důležitou oblast školství,“ dodává radní pro finance Jan Kavalírek (TOP 09).

Městská část Praha 5 zřizuje 13 základních a 24 mateřských škol. Předpokládané zvýšené výdaje na nákup energií v dalším kalendářním roce rok bude radnice reflektovat i v návrhu rozpočtu na rok 2023, který se aktuálně připravuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…