Praha 5 získala zpět budovu Základní školy Pod Žvahovem

28.07.2021 9:35

Dlouhé tři roky trvaly soudní spory o výpověď z nájmu jedné z budov ZŠ Pod Žvahovem. Tu doposud užívalo Taneční centrum Praha. Městská část Praha 5 už převzala budovu do své správy a celý areál čeká plánovaná revitalizace.

Praha 5 získala zpět budovu Základní školy Pod Žvahovem
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Vyhráli jsme oba soudní spory a děkuji i Tanečnímu centru Praha za bezproblémové předání prostor. Právě začínají stavební práce na rekonstrukci dalšího patra školy a máme připravenou revitalizaci zbytku areálu tak, abychom měli připravenou plně organizovanou základní devítiletou školu,“ říká radní pro majetek a člen Výboru školského MČ Praha 5 Martin Damašek.

„Škola má teď předpoklady, aby splňovala nejvyšší nároky na moderní školské zařízení pro místní děti. Škole se otevírá cesta k rozvoji bez překážek, což určitě ocení i rodiče žáků, kteří o budoucnost školy projevovali a projevují veliký zájem,“ doplňuje starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Městská část Praha 5 vybuduje na uvolněných pozemcích mimo jiné školní jídelnu s kuchyní. Příští rok také plánuje demolici budov za objektem školy, kde vznikne venkovní sportoviště pro potřeby žáků.

„Do budoucna uvažujeme i o vybudování jednoduché kryté sportovní haly,“ uzavírá radní Damašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…