Praha 6: Opozice chce svolat mimořádné zastupitelstvo

06.10.2017 20:00

Opoziční strany Zastupitelstva MČ Praha 6, tedy ČSSD, KSČM, ODS a SZ žádají na pokračování přerušené 18. schůze zastupitelstva o svolání dalšího mimořádného jednání zastupitelstva. Starosta jim dle zákona samozřejmě vyhoví, situace ale není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát.

Praha 6: Opozice chce svolat mimořádné zastupitelstvo
Foto: Wikipedia, Sefjo
Popisek: Radnice Prahy 6, Československé armády 23

Opoziční strany Zastupitelstva MČ Praha 6, tedy ČSSD, KSČM, ODS a SZ žádají na pokračování přerušené 18. schůze zastupitelstva o svolání dalšího mimořádného jednání zastupitelstva. Starosta jim dle zákona samozřejmě vyhoví, situace ale není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Opozice jednak žádá znovu projednat body, které jsou již na programu této řádné schůze, jednak kvůli zákonným lhůtám vychází mimořádné jednání na volební týden – z toho důvodu nelze ani využít jednací sál zastupitelstva v budově radnice, jelikož se bude technicky připravovat na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

„Jde jednoznačně o obstrukční opatření, navíc ještě velmi nehospodárné a nelogické. Kvůli volbám si celá schůze vyžádá poměrně vysoké náklady za pronájem další externí místnosti, případné občerstvení pro zastupitele nebo zajištění on-line přenosu a dalších technických i administrativních požadavků. Náklady se tak zcela jistě budou pohybovat v řádech desetitisíců korun, zároveň musí prakticky celý úřad pracovat na zajištění voleb do sněmovny,“ říká starosta Ondřej Kolář /TOP 09/.

Protože informace o svolání mimořádné schůze musí být zveřejněny 7 dní na úřední desce a zároveň musí být schůze svolána do 15 dnů od žádosti, vychází termín mimořádného jednání zastupitelstva na volební týden. Pro schůzi zastupitelstva tedy nelze využít ani žádnou ze škol, neboť i ty se budou připravovat na volby do sněmovny.

„Opozice dostala z mé strany jednoznačně férovou nabídku – využít lhůtu mezi jednotlivými jednáními zastupitelstva k tomu, aby předložila návrhy na doplnění a změny programu. Radě, coby navrhovateli programu, nepřišel jeden jediný návrh. Celou situaci proto bohužel musím vnímat jako snahu využít jednání zastupitelstva k vedení volební kampaně za veřejné prostředky. To považuji za zrůdnost,“ dodává starosta Ondřej Kolář /TOP 09/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…