Praha 6: Pirátská šaráda kolem Areálu Dračky končí, policie případ odložila

23.01.2020 11:40

Před loňskými prázdninami rozvířila mediální prostor „kauza“, se kterou přišli piráti z Prahy 6. S velkou pompou ohlásili podání trestního oznámení na šestkovou a. s. SNEO i její představitele, kterému mělo dodat na váze také zapojení pirátského poslance. Po půl roce je jasno – policie věc řádně prošetřila a celou tuto „kauzu“ odložila.

Praha 6: Pirátská šaráda kolem Areálu Dračky končí, policie případ odložila
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„V žádném případě nechci nikomu upírat právo podat trestní oznámení. Vadí mi ale způsob prezentace, který piráti zvolili, kdy měli o viníkovi a činu jasno ještě před tím, než vůbec trestní oznámení podali. Jsem jednoznačně znechucen jejich dehonestující kampaní, ve které označili Prahu 6 za místo, kde se pod dohledem starosty a radnice krade. Teď je na místě jejich omluva. Piráti by si měli uvědomit, že nejsou součástí soustavy orgánů činných v trestním řízení a rozsudky v této zemi vynáší soudy, nikoliv členové politických stran,“ říká Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6.

V případu šlo o prodej Areálu Dračky, který akciová společnost městské části prodala za cenu přesahující 400 milionů korun. Minimální požadovaná částka přitom byla 250 milionů. Trestní oznámení napadalo udělenou slevu z kupní ceny, kterou vyvolaly znovu vznesené restituční nároky.

„Čím dřív se podobné pochybnosti rozptýlí, tím lépe, vítám proto rychlou práci policie. I když je v odůvodnění nepřesnost, že souhlas s udělením slevy schválila představenstvu SNEO, a.s. Rada městské části, což není pravda. Náš pokyn byl pouze, ať konají s péčí řádného hospodáře,“ říká místostarosta pro majetek Jan Lacina (STAN).

„Zásadně odmítám zneužívání trestního oznámení jako nástroj politického boje,“ říká statutární místostarosta Jakub Stárek (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…