Praha 7: EDUin považujeme za odborníky v oblasti školství

24.01.2020 14:05

Stanovisko k tématu spolupráce Prahy 7 s organizací EDUin, především pak ve vztahu k vyhlášenému konkurzu na ředitele ZŠ Fr. Plamínkové.

Praha 7: EDUin považujeme za odborníky v oblasti školství
Foto: zeleni.cz
Popisek: Budova nové radnice na Praze 7

Městská část spolupracuje v oblasti vzdělávání s řadou organizací, které se tomuto tématu odborně věnují. Jedná se například o organizace Učitel naživo, Elixír do škol, Metaculture či uvedená obecně prospěšná společností EDUin. Považujeme je za odborníky v oblasti školství a na základě dobrých zkušeností z naší dosavadní spolupráce jsme s nimi uzavřeli partnerskou smlouvu, jejíž předmětem je naše začlenění do projektu „Klub zřizovatelů“ v rámci programu „Města vzdělávání“. Cílem tohoto projektu je podpora a propojování municipalit, které se zabývají rozvojem vzdělávání na svém území. Náklady městské části na účast v tomto projektu činí 4 840 Kč ročně. V souvislosti s výběrovým řízením na ředitele ZŠ Fr. Plamínkové si necháváme otevřenou možnost využít některého z odborníků EDUinu jako jednoho ze dvou členů komise nominovaných zřizovatelem. Opět zdůrazňujeme, že složení komise je dané vyhláškou - 2 členové jmenovaní zřizovatelem, 1 člen jmenovaný krajským úřadem, 2 odborníci jmenovaní Českou školní inspekcí, 1 inspektor České školní inspekce, 1 člen pedagogického sboru školy a 1 člen školské rady. Městská část tedy může nominovat 2 členy z 8. Již dříve jsme avizovali, že chceme, aby v komisi byli odborníci, a to včetně dvou zástupců jmenovaných zřizovatelem.

Související články ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…