Praha 8: Dezinfekce pro živnostníky a malé podnikatele

05.05.2020 9:14

V Praze 8 po dvou vlnách samoobslužného bezplatného výdeje dezinfekce veřejnosti přichází třetí vlna s rozšířením výdeje i pro živnostníky a malé podnikatele. Výdej dezinfekce bude probíhat od čtvrtka 7. května do neděle 10. května vždy od 9 do 16 hodin a to včetně svátečního dne 8. května opět před Löwitovým mlýnem v Libni (vedle Elsnicova náměstí).

Praha 8: Dezinfekce pro živnostníky a malé podnikatele
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Během dvou čtyřdenních termínů veřejnost v Praze 8 odebrala přes 2000 litrů dezinfekce. Při limitu 0,5 litru na domácnost to znamená, že nabídku využilo 4000 domácností, tedy necelých 10 procent všech domácností v Praze 8. „Považujeme to za velmi dobrý výsledek a další čtyři dny, po které bude probíhat samoobslužný výdej se k domácnostem budou moci přidat i živnostníci a podnikatelé,“ shrnuje starosta Prahy 8 Ondřej Gros.

Výdej dezinfekce živnostníkům a malým podnikatelům mohou využít ti, kteří mají provozovnu na území MČ Praha 8 s plochou provozovny do 200 m2. Každý, kdo se prokáže přes okénko občanským průkazem a kopií platného živnostenského oprávnění, či jiným dokumentem umožňující dle zákona podnikání či vedení živnosti, si na výdejním místě do vlastní nádoby může natočit 3 litry dezinfekce (doporučují se 2 x PET lahve 1,5l). Dezinfekce je určena na dezinfekci pokožky a dotykových ploch jako jsou kliky, držadly, židle, stoly. Není určeno na vytírání podlah.

V uvedených dnech bude vydávána dezinfekce dále i veřejnosti a to 0,5l do vlastní nádoby. Stačí se pouze prokázat občanským průkazem. Při odběru je potřeba stále dodržovat omezení stanovená nařízením vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…