Praha 8: Dlouho očekáváná obnova parku Dlážděnka začala

14.02.2022 20:27 | Tisková zpráva

Park Dlážděnka je jedním z nejkrásnějších míst v městské části Praha 8. Leží na hraně údolí Vltavy s výhledem na pražské panorama. Je velmi vyhledávaným místem pro procházky obyvatel všech věkových kategorií. Jeho dlouho očekávaná revitalizace začala dnes první etapou, která potrvá do konce května.

Praha 8: Dlouho očekáváná obnova parku Dlážděnka začala
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Jsem rád, že jsme konečně mohli tuto akci zahájit. V cestě nám stály především problémy se souhlasem některých vlastníků sousedních pozemků, které musely být vyřešeny. Nyní již obnově nestojí nic v cestě. Výsledkem projektu bude nejdříve nová podoba parku a poté i zbrusu nové dětské hřiště“, objasňuje starosta Ondřej Gros (ODS).

První etapa revitalizace parku Dlážděnka zahrnuje území o rozloze 7750 m2. Po dobu revitalizace nebude možné z bezpečnostních důvodů využívat dětské hřiště. Současné herní prvky budou odvezeny a využity na jiných hřištích v Praze 8. Po skončení první etapy se však návštěvníci parku mohou těšit v rámci navazující etapy na vybudování zcela nového oploceného dětského hřiště o rozloze zhruba 750 m2. Hřiště bude koncipované pro děti různých věkových kategorií.

V rámci obnovy parku proběhnou sadové a parkové úpravy, úpravy cest, bude instalován nový mobiliář – lavičky, koše, stojany na kola a pítko. Nově v parku funguje a bude fungovat i veřejné osvětlení.

Zhotovitelem revitalizace parku je firma Bratři Gallové s.r.o., akce je financována z dotace od Hlavního města Prahy se spoluúčastí z rozpočtu MČ Praha 8.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…